Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 28/04/14

Ved Stranden 10

  • Foto: PR Foto: PR
Vinbaren Ved Stranden 10 er en af byens mere stilige vinbarer, der også serverer frokost og hver onsdag holder vinsmagning.

Knap så mange afskallede møbler i dunkle kælderlokaler, halvlunken vin og ukurante glas. Mere fokus på vinen.

Det er tanken bag vinbaren Ved Stranden 10.

"Vi er både en vinhandel og en vinbar, og måske derfor vil vi lægge mere vægt på vinen end man gør de fleste andre steder: på den korrekte servering, på de rigtige glas, på de rigtige temperaturer," siger Sebastian Rind Nellemann, der også har vinhandlen Österreich på Esplanaden. Han ejer sammen med Christian Nedergaard vinbaren.

"Vi forsøger at lave en kombination af det elitære og det mere hyggelige."

Baren vil fokusere på mindre især biodynamiske vine fra små producenter, som de to kender fra deres øvrige aktiviteter.

Kierkegaard kom her også
Vinbaren åbner i en fredet bygning på Ved Stranden, lige overfor Christiansborg Slot. I lokalerne har der i 1800-tallet været tebutik, hvor både H.C. Andersen og Søren Kierkegaard kom og købte te. I dag er området dog især præget af kontorer, og her ligger både ministerier og advokatkontorer, og nogle af gæsterne vil naturligt nok komme derfra, forudser Sebastian:

"Men vi er også et sted for helt almindelige vinglade mennesker og for dem, der lægger vægt på æstestik. Og man skal altså ikke blive skræmt, man kan også sagtens bare komme ind og få et glas vin uden at det skal være svært eller kompliceret. Man må faktisk også gerne drikke øl."

Fra 30 kroner glasset
Vinbaren vil have omkring 10-15 vine på glas, der skifter hver måned, så vinene passer til årstiderne. Glasprisen vil være fra 30-40 kr og op til 200 kr. I vinhandelen koster en flaske vin fra 50 kr. til ca. 2000 kr.

Frokost
Fra kl. 12 til 17 kan du spise frokost på vinbaren, hvor du for 125 kroner kan få en Croque Monsieur med skinke fra Slagteren på Kultorvet eller en rillettes med røget laks med friskost med peberrod og langtidsbagte aspargeskartofler med timian og citronskal. Eller blot en grøn salat.

Hver mandag byder vinbaren desuden på »mandagsmad«, som er god og enkel mad serveret på uprætentiøs vius til 100 kr. pr. snude.

Vinsmagning om onsdagen
Vil du vide mere om vin og smage mere vin, holder vinbaren onsdagssmagninger klokken 17. De uformelle smagninger koster mellem 100 og 150 kroner for tre til fire vine. Se programmet på Ved Stranden 10s eget website.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.