Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 27/12/12

Tivoli bliver gul i aften

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Oplevelser 27. dec 2012

Traditionen tro afsluttes årets Jul i Tivoli med Danmarks største tilbagevendende Fyrværkerifestival. Mellem jul og nytår bliver gæsterne i Tivoli forkælet med en Fyrværkerifestival, hvor årets tema er en hyldest til de klassiske grundfarver. Farverne gul, grøn, blå og rød får hver deres aften, hvor den enkelte farve folder sig ud i variationer, så selv den mest ambitiøse nytårsfest bliver grøn af misundelse.

Det sker alt sammen fra 2. Juledag kl. 21:00 til og med den 30. december. Det er 8. gang, at Tivoli er vært for Fyrværkerifestivalen. I aften
træder farven gul i karakter

Fyrværkerimesteren Gunnar B Knudsen har i år været på rundtur på en række udvalgte fabrikker i Europa, der leverer krudtet til de kommende fyrværkeriopvisninger. Gæsterne kan dermed se frem til at farverne i år bliver dybere, klarere og mere intense end nogensinde før. Under hvert show bliver der affyret 2300 stjerner, 600 bombetter, 300 luftbomber og 120 romerlys, og alle opvisningerne kulminerer med et sandt bombardement af krudt, knald og lysbomber i 100 meters højde.

Fyrværkeren Gunnar B Knudsen, der netop er udtaget til at deltage i den prestigefyldte internationale fyrværkerikonkurrence Casino du i Lac-Leamy Sound of light 2013 i Québec i Canada, siger; ”De mange gode og ekstra dybe farver i de enkelte fyrværkeriopvisninger opnår vi ved brug af helt nye recepter, som giver grundfarverne større dybde og intensitet” og han fortsætter;

”Der bliver hver aften brændt mellem 80 – 130 kilo ren krudt af fra Koncertsalens tag i Tivoli, så jeg tør godt love, at selv den største fyrværkerifan nok skal få dækket sine behov for knald og farver på himlen, når vi først begynder på at fyre løs. Det er en stor udfordring at skulle arbejde med en grundfarver, men samtidig åbner det op for at tænke i farvens mange nuancer tilsat masser af brag,” slutter fyrværkerimesteren.

Royal krudtkonge
Fyrværkeren Gunnar B. Knudsen er 49 år og kommer fra Holstebro. Han har tidligere vundet guldmedalje i en fyrværkerifestival i St. Brevin i Frankrig. Blandt de mange opgaver Gunnar har løftet kan nævnes festfyrværkeriet til HKH Prins Henrik af Danmarks 70 og 75 års fødselsdag på Fredensborg. Hvis Gunnar B Knudsen klarer sig godt ved konkurrencerne i Canada til sommer, så kommer han et skridt tættere på at kunne deltage i det uofficielle verdensmesterskab i Montreal. Men indtil da kan gæsterne i Tivoli glæde sig over hans talenter.

Program for Tivoli Fyrværkerifestival 2012
27.12.12 Farven gul
28.12.12 Farven grøn
29.12.12 Farven blå
30.12.12 Stort Nytårsfyrværkeri i verdensklasse

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register