Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 11/10/16

The Barbershop

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Få dig en klipning og en forbudt cocktail i Dronningens Tværgade hos The Barbershop.

Tiden fra 1920 indtil 1933 er kendt som forbudstiden i USA, hvilket medførte at fremstilling, transport og salg af alkoholiske drikke var forbudt i hele USA.

Det var den religiøst baserede afholdsbevægelse, der fik den fikse idé, at alkohol pludselig skulle være no-go.

Well, vi ved alle sammen, hvordan det gik. Forbudstiden er næsten kendt som guldalderen for alkohol, vilde fester og cocktails.

Missede du noget: Her er 10 nye restauranter du skal kende

Og det betød selvfølgelig bare, at alkohol blev endnu mere populært, bl.a. takket være gangstere som Al Capone, der opbyggede et decideret imperium for alkoholsmugling.

I kølvandet på alt det forbud blev der opfundet hemmelig cocktailhuler, der som oftest lå bag andre butikker, godt gemt af vejen for myndighederne, og man skulle da også tale dæmpet, når der var kontrolbesøg ude foran, således at festen ikke blev opdaget. Deraf opstod navnet speakeasy-barer.

Læs også: Nu åbner byens nye petanque-palads

København fik i oktober 2016 sin helt egen udgave - nemlig The Barbershop i Dronningens Tværgade 5E.

Herinde kan man få sig en - helt lovlig og på ingen måde forbudt klipning eller barbering - men nede i kælderen, ja der er der forbudte ting. Her er nemlig indrettet en cocktailbar i allerbedste forbudsstil.

Foto: Ikke oplyst

Her kan man slå sig løs med specialøl og klassiske 1920'er cocktails med fokus på whiskey, bourbon og gin.

Cocktailkortet byder på klassikere som Ramos Gin Fizz eller prohibitionstyle cocktails som Al Capone’s Mistress, Smoking Barrel og Don’t Take my Gun.

Læs også: Ny restaurant serverer gourmet-hotdogs

Samt selvfølgelig et pænt udvalg af variationer over kongen af klassiske cocktails - nemlig Old Fashioned, mens jazzen summer i det autentiske lokale. Den kan man så nyde lyden af, hvis man bestiller den mest eksklusive Old Fashioned på The Barbershop, den tager nemlig 20 minutter at lave.

I hovedrollen som ægte bootlegger finder vi Leonardo Flores, som igennem det seneste årti har arbejdet på den københavnske cocktailscene, nu bliver han så både forbudt og hemmelig.

Billedserie: Kig indenfor i byens nye cocktail-paradis

Hvad: The Barbershop
Hvor: Dronningens Tværgade 5E
Hvornår: Åbnede fredag d. 7. oktober kl. 19.00

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.