Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 09/10/15

Spændingen udløst: Ruby vinder flot placering

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Den danske cocktailbar Ruby er strøget ind på listen over verdens bedste barer. Vi fangede deres barchef - alt for tidligt - til en snak om placeringer, cocktails og lykke.

Torsdag aften blev det i London afsløret, hvilke barer der er verdens 50 bedste. Danske Ruby var inviteret med til prisfesten - så var spørgsmålet bare, hvilken placering landede de?

'Det Nick', lyder det med rusten stemme, da barchef på cocktailbaren Ruby, Nick Kobbernagel Hovind, tager telefonen - alt for tidligt - fredag morgen i London.

Alle de andre fra baren sover stadigvæk, men Nick er stået op.

'Sådan er det jo at have børn - man kommer ind i rytmen med at stå tidligt op lige meget, hvad der er sket aftenen inden.'

Læs også: Cocktailbarer, du skal kende

Og torsdag aften var noget af en festdag for den københavnske cocktailbar. Her var verdens bedste bartendere nemlig samlet for at kåre de 50 bedste barer i verden.

En liste Ruby tidligere har optrådt på, men sidste år var røget ud af. I år gjorde de et stærkt comeback.

'Det er super intenst at være med til. Næsten alle de 50 bedste barer kender hinanden, så man er ikke deciderede konkurrenter, men mere kollegaer. Man har set hinanden i løbet af året, men nu er der afregning for, hvad man egentlig laver. Krammere og high fives bliver afløst af små nervøse grupper som står og kigger på hinanden. Stemningen bygger helt vildt op, og vi tænker bare - 'vi må ikke blive nr. 50'.

'Dandelyan fra London løber med 'sidstepladsen', som jo stadigvæk er vanvittig flot, og vi kan tørre angstens sved fra overlæben og kan komme ordentlig i gang med nedtællingen. Hver gang  talerne kommer med motiveringen bag næste bar på listen, så tænker man: 'det KUNNE være os', men nej heldigvis, det var en anden, yes.'

Læs også: Ruby indtager historisk hjørne med ny cocktailbar

'And at nr. 34 is a re-entry, Ruby from Copenhagen' lyder det og Nick Kobbernagel Hovind ved ikke helt, hvilket ben han skal stå på.

'Jeg er meget konkurrencemenneske, så jeg skal altid lige finde ud af, om jeg er glad eller skuffet, når adrenalinen har lagt sig. Men så tænker vi, 'yes, vi er ikke i 40'erne, så vi er ude af nedrykningszonen.' Og så går det op for os, at vi har slået PDT - Please Don't Tell fra New York, som vi altid måler os imod, fordi vi er meget ens og åbnede samtidig (de blev nr. 37, red.)' Man kan se hele listen her.

'Så krammer vi alle sammen fra baren og snakker det hele igennem. Der er altså kommet 14 nye entries ind, så det er et tough felt. Hvor det før var meget USA mod Europa, er det i år virkelig hele verden, vi har været i konkurrence med. Hvor mange gode cocktailbarer findes der i verden? Rigtigt mange, så der bliver jeg faktisk helt vildt sindssyg glad. Nr. 34 i hele verden! Når det bundfælder sig, kommer der en enorm lykke.'

'Da de når til nr. 24 så får vi ligesom fokus tilbage fra euroferien og over på nedtællingen. Det endte med den her sjove konkurrence mellem Artesian fra London og Dead Rabbit fra New York, som der var vildt meget usikkerhed om, hvem ville løbe med titlen.  De to barer har en meget kærlig beef imellem sig, og driller hinanden helt vildt, og i år trak Artesian altså det længste strå.'

Læs også: To danske cocktailbarer kom i bobler-feltet

'Det slutter med en masse mingling, og så er der afterparties. Adeline fra vores bar er fra Skotland, så vi tog til et skotsk afterparty på White Lyan (nr. 26 på listen, red).

'Stakkels bartendere, siger jeg bare. Ian, som arbejder der, sagde også til os, at det er den værste dag på hele året. Jul og nytårsaften er ingenting i forhold til, når verdens bedste bartendere kigger forbi og drikker hans cocktails - med deres kritiske smagsløg. Så er der altså pres på ik?'

Inden Nick Kobbernagel Hovind skal op og vække resten af selskabet, så de når deres fly hjem til Danmark, når han lige at analysere placeringen i et større perspektiv.

'Det er stort for hele Københavns barscene, fordi sådan noget her sparker ligesom døren ind for os alle sammen. Vi skal ikke tale samme omfang som Noma og mad, men lidt derhenad - den internationale verden får øjnene op for Danmark med sådan noget her. Så vi som by kan løfte i flok. Det kan godt være, vi tabte til Portugal i fodbold, men vi vandt altså i London'.

Se billederne: Woodstock-stemning og solskin på Roskilde