Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 15/10/07

Søpavillonen

  • Foto: Bardur Eklund / Scanpix Foto: Bardur Eklund / Scanpix
Søpavillonen er blevet et populært danse- og koncertsted med jam- og kopi-bands og djs, der spiller 70er- og 80er-musik hver fredag og lørdag.

Søpavillonen er blevet et populært danse- og koncertsted med kopi-bands og djs hver fredag og lørdag. De andre dage er den hvide træpavillonen kun åben for selskaber. Ejerne er ikke helt grønne i branchen: indtil 2001 drev de Cafe Kellerdirk på Frederiksberg, og de har også haft Cafesius på Rosenørns Allé.

Søpavillonen ligger ved Peblinge Dossering som et enormt svensk sommerhus i bedste skærgårdsstil, komplet med tyrkiske minareter for lige at give det en international drejning.

Søpavillonen er bar, spillested og natklub fredag og lørdag og er udelukkende åben for selskaber resten af ugen. Og hvor ellers gør man lige af 300 gæster? I stueetagen kan Søpavillonen bænke 180 til spisning, på førstesal er plads til 140 spisende gæster.

I mange år var bygningen truet af nedrivning, men den blev reddet af forlæggeren Palle Fogtdal. Søpavillonen har været mødested for Eventyrernes Klub. Den blev opført til Dansk Skøjteløberforening, som en restaurant, hvor de sultne skøjteløbere kunne mødes, dengang i slutningen af 1800-tallet, hvor skøjteløb var meget populært. Søpavillonen er bygget i træ i 1893-94, og den er tegnet af arkitekten Vilhelm Dahlerup, som også udformede Dronning Louises Bro og Fredens Bro.

 

Læs Alt Om Restauranter

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.