Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 15/08/14

Sky Bar

  • Foto: PR Foto: PR
  • Sky Bar Foto: PRSky Bar Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Det er skævere end det skæve tårn i Pisa. Og der ligger en bar på øverste etage. Velkommen til et af byens nyere hoteller, som også gerne vil have københavnere på besøg.

Tør du tage en drink på øverste etage af det skæveste hus i Europa?

Det skæveste hus bygget af beton, i hvert fald. I så fald har du muligheden nu, hvor Nordens største hotel - Bella Sky Comwell - netop har slået dørene op ved Bella Center metrostation.

Hotellet henvender sig naturligvis temmelig direkte til konferencegæster og erhvervsturismen som sådan, men håber også at blive et samlingssted for københavnerne. Og hvordan bliver man så det, når man ligger i den forblæste Ørestad?

Folkene bag håber, at bygningens usædvanlige udseende vil gøre den til et vartegn for byen, som automatisk vil tiltrække gæster - også københavnere - der vil se de »dansende« tårne tæt på - og også se dem indefra.

Sky Bar
Og blandt de indvendige attraktioner i hotellet er altså den højt beliggende Sky Bar, som indtager 23. etage i Tårn 2 og har en forpustende udsigt - hele vejen til Sverige på den ene side, og ind over Amager Fælled og København på den anden.

Baren serverer klassiske cocktails og et spændende udvalg af champagne. Kan man løsrive sig fra den imponerende udsigt, kan designinteresserede også gå på opdagelse i interiøret.

Tjek for eksempel det gennemsigtige flygel designet af Poul Henningsen i 1932 (i stål, plexiglas og gedeskind (lyden er kraftigt forbedret i forhold til den oprindelige model, siges det)).

Menukortet er en blanding af traditionelle retter til frokost som smørrebrød og om aftenen sætter køkkenet fokus på  kreativitet med mange små elementer.

Billedserie: Træd ind i det skæve hotel på Amager

Og mens man nyder sin drink, kan man tænke over, at præcis seks etager under Sky Bar ligger Bella Donna-etagen, som er den første hoteletage i Europa, hvor der kun er adgang for kvinder. I hvert fald indtil en dom sagde, at den slags diskriminering var forbudt.

Her var værelserne særligt udformet med de ønsker, som mange rejsende kvinder har, hvilket blandt andet betyder spejle i fuld kropsstørrelse, champagne og vin i minibaren (fremfor spiritus og øl) og mange bøjler i tøjskabene.

Slingretårne
Og eftersom man sidder allerøverst i det 76,7 meter høje hoteltårn, kan man også underholde sin date, sin forretningspartner eller sin medbragte mormor med, at hvert tårn hælder 15 grader, hvilket giver et »udhæng« på 20 meter fra bund til top, og at den øverste bro, som forbinder de to tårne, kan bevæge sig helt op til 42 centimeter i blæsevejr. Skål!

  • Bella Sky Comwell slog dørene op mandag den 16. maj kl. 11 »og lukker aldrig igen«, som Bella Centers administrerende direktør Arne Bang Mikkelsen sagde ved åbningen. Der er nemlig åbent 24 timer i døgnet 365 dage om året.
  • Det gælder dog ikke Sky Bar, som åbner for morgenmad kl. 06.30 og lukker ved 01-tiden. Bella Sky Comwell har 814 værelser, som alle har udsigt, samt et fitnesscenter og en spa plus tre restauranter (Library Restaurant, The Balcony Restaurant og BM Restaurant) og en lobby-bar - udover Sky Bar.
  • Ved åbningsarrangementet kaldte overborgmester Frank Jensen hotellet for »et symbol på en ny fortælling om København, som er i en rivende udvikling«. Hotellet er firestjernet og tegnet af arkitektfirmaet 3XN.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.