Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 04/01/12

Roskilde får ny elektronisk scene

  • Arkivfoto:  Roskilde 2011 Foto: Nanna KreutzmannArkivfoto:  Roskilde 2011 Foto: Nanna Kreutzmann
Til sommer får Roskilde Festivalen en ny musikscene med fuldt fokus på elektronisk musik og plads til mere end 3.000.

Så er der igen fokus på elektronisk musik på Roskilde Festivalen: Til sommer beriges Dyrskuepladsen med en helt ny musikscene. Den får navnet Apollo og kommer til at fokusere på elektronisk musik.

Scenen placeres i campingområdet og kommer på den måde altså til at minde meget om den populære Promilleservice-lejr, der med sit kæmpeanlæg i flere år fungerede som en slags uofficiel ekstrascene for de festivalgæster, der savnede mere elektronisk musik på scenerne inde på pladsen.

Læs også: Glæd dig til lyden af 2012

Apollo-scenen kommer i de populære opvarmningsdage før festivalen til at fungere som en ”ninjascene”, der bevæger sig rundt på campingområdet med en ny placering hver dag. I disse dage vil den – lige som Pavilion Junior - fokusere på unge talenter fra Nordeuropa.

Længere fester venter
Under selve festivalen får Apolloscenen en fast placering ved Agora C nær Skateparken.

- Vi kan se at der sker nogle spændende ting på den elektroniske scene nu, og derfor er det naturligt for os at tage det op igen, siger festivalens talskvinde Christina Bilde til spørgsmålet om, hvorfor Roskilde Festival udvider med en elektronisk scene i år.

- Den elektroniske scene kræver nogle andre forhold end Pavilion-scenen har. For eksempel nogle længere fester og nogle længere koncerter. Og så er det en sjov måde for os at introducere den som en pop-up-scene under opvarmningsdagene. Og en god måde for os at afprøve noget nyt på, siger hun.

Læs også: Hvem tager springet ind i dine ører i 2012?

Scenen får plads til mellem 3.000 og 5.000 publikummer, hvilket placerer den mellem Pavilion-scenen (kapacitet 2.000) og Odeon (kapacitet 5.000) i størrelse.

Hvad: Roskilde 2012
Hvornår: 5.-8. juli

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer