Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 22/09/17

Populær vinbar relancerer sig selv og sætter 1795 vine på kortet

  • Foto: PR Foto: PR
Det er alligevel sjældent, man kan købe en Chateau Lafite Rotschild fra 1870 på en vinbar, men hos Kjær & Sommerfeldt er det nu hverdag.

Kjær & Sommerfeldt er som vinvirksomhed 142 år gammel og har solgt vin fra butikken på Gl. Mønt 4 siden 1928. Meget har overhovedet ikke forandret sig. Det kan man som gæst være glad og taknemmelig over.

Læs også: Kæmpe specialøl-bar åbner med over 100 forskellige slags

For i denne historiske oase kan man med et glas vin i hånden lade sig inspirere af atmosfæren, her hvor Storm P kvitterede for sine eftermiddagsglas med små signerede tegninger, lige som de mange andre københavnske kulturpersonligheder har sat stemningen, og stadig gør, i den unikke butik og vinbar.

Kjær & Sommerfeldt er et oplagt sted at lære om og nyde vin. Til det har vinbutikken indrettet nogle serviceområder til både private kunder og erhvervskunder. Man kan benytte sig af lokalerne i forskelligt omfang hvad enten man kommer som kollegaer, venner eller vinklub.

Foto: Ikke oplyst

Butikken, vinbaren og lokalerne på 1. sal med udsigt over den smukke butik med den kolossale, unikke PH lysekrone som centrum, danner ramme om vinsmagninger, vinfestivaler, konferencer, lanceringer og mange former for oplevelser i vinens univers.

Læs også: Glem bordfodbold - nu skal du spille shuffleboard i København

I september 2017 byggede de det tidligere tobaksrum om, så den nu er en ægte vinbar og samtidig fik udvalget også lige et nøk opad. Nu kan man vælge imellem 1795 forskellige vine - hvilket i princippet vil sige hele deres butik - prisen er hyldeprisen samt propgebyr på 150 kr. pr. flaske.

Man vælger således helt selv, om man har lyst til at drikke Chateau Lafite Rotschild fra 1870 eller en lidt mere normal flaske - men muligheden er der i hvert fald.

Hver dag vælger personalet en speciel vin, som de så serverer på glas, og skulle den ikke falde i ens smag, så er der også et vinkort med 10-20 vine, som opdateres månedligt. Sulten kan stilles med en tapastallerken og snacks. Der er officiel åbning af den opdaterede vinbar fredag  22. september fra kl. 16, hvor der bliver skænket gratis champagne til de hurtige.

Foto: Ikke oplyst

Læs også: Nørrebro har fået ny seriøs whiskeybar

Hold din egen vinsmagning

Man kan også invitere sine kollegaer, kunder, partnere, venner eller vinklubben til sin egen vinsmagning. En vinsmagning varer typisk to timer og der smages mellem seks og otte vine og arrangementet afholdes for mellem 10 og 24 personer.

For større grupper, eller har man andre ønsker til hvad emnet skal være, så skræddersyr vinkonsulenterne gerne den helt rigtige vinsmagning. Det kunne være fredagsbar med italienske vine, verdensmesterskabet i vin, vinfestival, kend din drue mm. Kjær & Sommerfeldt har stor og god erfaring med at holde succesfulde vinarrangementer for større grupper.

Læs også: Guide: De 5 nye vinbarer

Månedlige vinsmagninger

Hver måned afholdes vinsmagninger med forskellige temaer. Det kunne f.eks. være at gå i dybden med en enkelt drue, et land, en vinproducent, et område, eller et tema som vin & ost, julevine, vildt & vine mv. Der vil maksimalt være 20 deltagere til hver smagning, hvilket sikrer en intim og hyggelig stemning men samtidig også sikrer, at gæsten bliver klogere på vin. 4 gange om året holdes den succesfulde Vinfestival, hvor man kan smage mellem 50 og 100 vine udskænket og præsenteret af vinproducenterne selv.

Hvad: Relancering af vinbaren
Hvor: Kjær & Sommerfeldt - butik og vinbar, Gammel Mønt 4, 1117 København K
Hvornår: Fredag d. 22. september
Hvordan: Læs mere her