Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 09/09/11

Palæ Bar

Palæ Bar

Ny Adelgade 5
1104 København K

Åbningstider

Man-ons 11-01, tor-lør 11-02, søn 16-01. Frokost 11-16 alle dage.

Kontakt

33 12 54 71
 

Diverse

AOK anbefaler

Genre

Værtshus

 

 

 

  • Palæ Bar i Ny Adelgade Foto: Brian BergmannPalæ Bar i Ny Adelgade Foto: Brian Bergmann
Palæ har ånd, historie, smørrebrød til frokost og fem slags rom. Om søndagen kan du høre jazz eller lyrik.
Et stamværthus med klasse, charme og en snert af folkelighed, her i den eksklusive ende af København ved Kongens Nytorv. Palæ Bar besøges af kunstnere, journalister, sportsstjerner og andre kreative sjæle, som er nået over de vilde tyvere, ind i de etablerede tredivere, og som regel længere endnu.

Desuden er store dele af de københavnske dagblades kulturredaktioner gennem tiden blevet redigeret fra dette lokale.

"Her føres alle gangbare ølsorter" og "Hæmninger fjernes uden ansvar", står der på to af de mange gamle emaljeskilte, som er en del af dekorationen på Palæ Bar. Det er ikke helt løgn. Men stemningen er altid mere glad og opløftet end aggressiv i i det lille lokale, med de mange kunstværker og klenodier på væggene.

Palæ Bar er ikke bare et af Københavns klassiske værtshuse, det er også det perfekte sted at spise en hurtig frokost. Fra klokken 11 står fade med højt belagt smørrebrød klar i køkkenet, og der er høflig selvbetjening blandt æggemdder, skinkesalat og roastbeef.

Når du på forhånd har bestilt bord, er du sikker på ikke at gå forgæves, hvis det pludselig vælter ind med gæster, og på Palæ Bar kan man ydermere ringe i forvejen og få den søde bartender til at sætte det eftertragtede stykke med tatar til side, så man undgår skuffelser.

Om aftenen er det på skift Tommy, Maj Britt og Bjarke som står for serveringen, og det har de gjort i mange år. Ejeren Peter Fredsholt arrangerer søndage med musik og lyrik, hvor landets ypperste udøvere indenfor jazz og lyrik folder sig ud. Han uddeler også  Palæ´s Jazz Pris, som hvert år giver 25.000 kroner til en musiker, som har fortjent det.

Ellers går livet sin vante gang på Palæ Bar, hvor der er faste priser på øllerne året rundt. Det mest eksotiske indslag er de fem forskellige slags rom, som gæsterne som regel drikker til kaffen eller som en bitter.

Else Marie Brakchi og AOKs redaktion


Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.