Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 23/05/08

Österreich

  • Foto: Kristian Sæderup Foto: Kristian Sæderup
Som navnet mere end antyder, sælger Österreich udelukkende vin fra Østrig, og kun fra fem vinproducenter. Vil du smage på varen, før du investerer i en hel flaske eller kasse, kan alle vinene købes glasvis og nydes i baren.
...

Et vinotek kalder ejeren sin kombinerede vinbar og vinbutik på Esplanaden, som er indrettet i lækkert, minimalistisk design. Minimalismen går igen i vinudvalget: Som navnet mere end antyder, sælger Österreich udelukkende vin fra Østrig – og kun fra fem vinproducenter. Vil du smage på varen, før du investerer i en hel flaske eller kasse, kan alle vinene købes glasvis og nydes i baren.

Vinen
Hr. og Fru Danmark eneste kendskab til østrigsk vin er måske kølervæskeskandalen midt i 80erne, men vinfreaks ved, at østrigsk vin i dag er af høj kvalitet og at finde på vinkortene på byens skarpeste gourmetrestauranter, som f.eks. Prémisse, Noma og 1.th.

Foruden hvidvin lavet på de kendte druesorter som Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc og Pinot Gris har Østrig en række lokale druer, som f.eks. Grüner Veltliner, Welschriesling, Muskat-Ottonel. Udover internationale røde druer som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir, laver østrigerne bl.a. vin på de lokale rødvinsdruer Zweigelt Blau, Blaufränkisch, Blauer Burgunder og St. Laurent.

Manden bag
Österreich åbnede i slutningen af 2004. Butikken er ejet af Sebastian Rind Andersen, der, ud over at have en cand. mag. i filosofi og moderne litteraturhistorie, altid har interesseret sig for vin og blev introduceret til østrigske vine af en ven, som bor i Wien.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.