Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 15/03/11

Montmartre Cocktail Night

  • Foto: Ikke oplyst
Brugeromtale
Oprettet af: Cecilie Marie Meyer 15. mar 2011

Swingende jazz og legendariske drinks danner rammerne for cool after work-bar på det historiske jazzhus Montmartre, der åbner med gratis smagsprøver.

’Webster Club’, ’NHØP’ og det tungeudfordrende ’The Real Riel’ vil fra den 16 marts og hver onsdag fremover blive nogle af hovedrolleindehaverne i caféen på Jazzhus Montmartre, hvor baren blænder op for byens mest jazzede after work-bar! Kombinationen af caféens historiske atmosfære med klassiske cocktails fra 30’erne og 40’erne er oplagt, mener mixologist Lars Lyndgaard Schmidt, der fremover hver onsdag vil shake og stirre nogle af sine absolutte favoritter fra The Jazz Age, suppleret med spændende newcomers. Baren inviterer på gratis smagsprøver fra drinkskortet på selve åbningsdagen, og fra april vil jazzhuset desuden afholde ’Desert Island Jazz’, hvor kendte kulturpersonligheder agerer som djs fra klokken 20 og frem.

Jazzhus Montmartre er stolt af at præsentere sit nye barkoncept, der har rødder i New York, hvor klassiske cocktails har fået en kæmpe revival, og hvor mange af de mest berømte jazz klubber holder af at forkæle deres gæster med velsmagende drinks i en cool ramme. Både initiativtager til Jazzhus Montmartre Rune Bech og mixologist Lars Lyndgaard Schmidt er i deres arbejde inspireret af de bedste vaner ’from over there’, og med kombinationen af swingende jazz og euforiske cocktails vil de hver onsdag omdanne jazzhuset til en oase for cocktailelskere midt i Københavns hjerte.

”Ligesom en fængende melodi kan cocktails formidle et kreativt univers helt åbent for fortolkninger fra den, der smager og sanser. Nysgerrighed, umiddelbarhed, improvisation og slet og ret livsglæde er det stof, som både jazz og cocktails er gjort af”, siger mixologen Lars Lyndgaard Schmidt, der glæder sig til at kunne formidle essensen af jazzhus Montmartre i et cocktailglas, ’shaken and stirred’!

Referencerne til jazzhusets historiske nerve er tydelige, når man betragter det alkohologiske menukort: ’Cocktail Montmartre’ klæder sig for eksempel i dybrøde nuancer takket være kirsebærlikøren, der matcher scenetæppet, ’Gordon Cocktail’ er en tribute til ’the good old Mister Dexter Gordon’, som havde sin næsten daglige gang i jazzhuset, ’Mood Indigo’ er en ’glemt’ cocktail med cognac og gin fra jazzens heydays, mens ’Webster Club’ sender en kærlig tanke til en af Montmartres – og Danmarks – mest berømte jazztilflyttere, nemlig Ben Webster.

Man behøver dog ikke være en inkarneret jazzelsker for at kunne nyde en drink på adressen i Store Regnegade; caféen er den perfekte setting for enhver, der ønsker at geare ned og forkæle sine sanser i enkle og hyggelige omgivelser, enten alene eller i godt selskab, og udbuddet af drinks spænder bredt, fra den non-alkoholiske, hjemmelavede ginger beer over klassisk gin til den whiskeybaserede ’gentleman’drink med power. Lars Lyndgaard blander selvfølgelig også drinks efter gæsternes egne ønsker og smag, og på selve åbningsdagen er der gratis smagsprøver fra drinkskortet

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register