Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 06/03/08

Mogens Dahl Koncertsal

Mogens Dahl Koncertsal

Snorresgade 22
2300 København S

Åbningstider

Hverdage 9:00 - 16:00

Kontakt

70230082
 

Diverse

AOK anbefaler

Genre

Spillested

 

 

 

  • Mogens Dahl Koncertsal Foto: pr fotoMogens Dahl Koncertsal Foto: pr foto
kor- og orkesterdirigent Mogens Dahl står bag den privatejede klassiske koncertsal, som har adresse på Islands Brygge.

Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge åbnede i starten af 2006, efter en omfattende renovering af de gamle bygninger fra 1901, der i tidernes morgen fungerede som Hertz' bogtrykkergård. Koncertsalen var i sin tid hestestald for de heste, som bogtrykkergården brugte til at bringe varer ud med. Da Mogens Dahl overtog bygningerne i 2004, blev de i midlertid brugt som autolakererværksted, og disse aktiviteter havde sat sit tydelige præg på bygningerne, som ifølge Mogens Dahl: "lignede noget, der var løgn."

Arkitektduoen Maali & Lalanda fik opgaven med at restaurere bygningerne, og han blev overrasket da han afdækkede loftsbeklædningen og fandt et smukt originalt træbjælkeloft, som han naturligvis lod sidde. I det hele taget er renoveringen utroligt vellykket, og de færdige bygninger fremstår virkelig flot både inden- og udendørs. Der er kælet for detaljerne, og Frank Maali har ramt en smagfuld blanding af gammelt og nyt, samt udtryk og funktionalitet.

Det skæve loft med træbjælkerne er muligvis medvirkende til den meget behagelige akustik i den lyse koncertsal, og salen er perfekt egnet til mindre klassiske koncerter, hvor man kommer helt tæt på kunstnerne, og får den intime stemning, som kan gå tabt i de store koncerthuse.

Den gode stil er gennemført, også når det gælder personalet og den tilhørende café, hvor man kan købe the, kaffe, øl, vand, kvalitetsæblejuice, samt diverse kager og hjemmelavet chokolade til overkommelige priser. Man føler sig i det hele taget godt taget imod, og helhedsindtrykket ved et koncertbesøg findes ikke meget bedre i København.

Som navnet antyder, er det kor- og orkesterdirigent Mogens Dahl, der står bag salen, som er Københavns eneste privatejede koncertsal. Musikprofilen er skarp, og der præsenteres kun en håndfuld koncerter i løbet af en halvårssæsson, til gengæld er målet at programmet kun præsenterer danske og internationale kammerkoncerter af meget høj kvalitet.

Sideløbende med koncerterne står koncertsalen også for en række foredrag/sangaftener, hvor kendte danskere får til opgave at vælge en række sange, som synges med publikum og krydres med historier fra aftenens gæst. Hidtil har blandt andre Herbert Pundik, Lone Scherfig, Finn Nørbygård, Kasper Bech Holten, Reimer Bo Christensen og Georg Metz været gæst til disse sangaftener.

Prisniveauet på koncerter ligger på cirka 300 kr., mens man kan få adgang til sangaftenerne for omkring 150 kr.Der kan købes partoukort til sæsonens fem koncerter for 1200 kr.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester