Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 15/01/14

Marvin's Room

  • Foto: PR Foto: PR
OBS: Stedet er lukket. Knabrostræde lægger lokaler til Københavns nyeste bar - Marvin's Room

OBS: Stedet er lukket.

I 1975 åbnede den amerikanske musiker Marvin Gaye et musikstudie på Sunset Boulevard i Hollywood, Los Angeles.

Det hed Marvin's Room og var bygget som en stor hjemlig lejlighed. I weekenderne inviterede Marvin Gaye landets mest funky og kendte mennesker til fest, og lynhurtigt blev Marvin's Room kendt som "the Studio 54 of of the West Coast" og havde blandt andet prominente navne som Muhammed Ali og Diana Ross på gæstelisten.

Da Marvin Gaye i slut 70'erne løb ind i både økonomiske og juridiske problemer, var tiden løbet fra en af historiens bedste festlokaler og stedet lukkede dørene for sidste gang.

Læs også: Madklubben går all-in og åbner fem restauranter

Men nu bliver Marvin's Room genoplivet og transporteret 9.000 kilometer østpå til Knabrostræde 5 midt i København. Her åbner baren Marvin's Room nemlig d. 24. og 25. januar.

"Det er helt naturligt for os at gå solo nu," fortæller Danni Dahl Petersen, som er en af ejerne. "Jeg startede selv som afrydder for 10 år siden og har været næsten hele branchen igennem, senest på Nouvel, The Jane og The Hive, så nu må vi få vores eget."

Han er gået sammen med Thomas Donatzky, Thor Feilberg, (også kendt som Dj Ronin), Mikael, Lisette og Rasmus Larsson for at åbne Marvin's Room.

Sidstnævnte er også i kraft af hans tilknytning til Design by Us inde over indretningen af den nye bar. Stilen bliver et miks af meget stilrent design blandet med en Berliner-skævhed. Det betyder, at der står en gine i hjørnet og halvdelen af møblerne på Marvin's Room er der brugt rigtig mange timer på at snuse frem hos brugtmøbel-forhandlere og surfe online på diverse auktionshuse, hvilket gør, at man f.eks. ikke kan finde to ens knapper i sofaerne.

Se billederne: 30 anbefalinger til Copenhagen Dining Week

Gammelt værtshus
Lokalerne i Knabrostræde 5 har igennem de sidste 35 år lagt vægge til Windsor Bar - som ironisk nok åbnede i 1979 - det samme år som det oprindelige Marvin's Room i Hollywood lukkede. Coincidence? I think not...

"Vi kiggede efter lokaler tre måneders tid, og kunne se mulighederne her, selvom det var noget gammelt lort. Vi tog faktisk også herned og kom i kontakt med den tidligere ejers mor, og fik igennem hende hilst på mange af stamgæsterne, og var med på deres sidste lukkeaften," fortæller han og uddyber deres idé med baren.

"Vi er ikke en cocktailbar, men en bar med kvalitetscocktails, og alle er velkomne herinde, så længe de kan opføre sig pænt," forklarer Danni Dahl Petersen.

Læs også: Guide: 36 restauranter i tre prisklasser

80 kroner for en cocktail
Cocktailpriserne starter på 80 kroner og kortet er bevidst holdt simpelt og delt op i to; et halvt kort med billige cocktails og øl og den anden halvdel med de dyrere cocktails og øl

"Der er omkring 12 forskellige cocktails på kortet, men hvis folk beder om f.eks. en Mojito eller Old Fashioned, så laver vi selvfølgelig også dem. Derudover har vi nogle klassiske cocktails, som var meget oppe i 70´erne, White Lady og Sloe Gin Fizz. Samt vores nytolkning af moderne klassikere."

I løbet af 70'erne udviklede disco bølgen sig for alvor, og Marvin’s Room var både eksponent for udgivelserne af funky lyd og festerne omkring den. Derfor bliver musikprofilen på den nye cocktailbar selvfølgelig også soul, funk og disco med afstikkere til old school r&b og det bedste fra Motown dagene som en musikalsk tippen med hatten til mesteren selv.

Hvad: Marvin's Room
Hvor: Knabrostræde 5
Hvornår: Tirs-tors 16-00, fre-lør 16-?, lukket mandag og søndag

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.