Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 02/10/17

København er blevet en formidabel cocktailbar rigere

  • Baren Form er en del af Format. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Baren Form er en del af Format.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Cocktailbaren Form er en del af gourmetrestauranten Format, som ligger i stueetagen af boutiquehotellet Sankt Annæ.

Ude i den store verden er hotelbarer en oase af internationale kosmopolitter og cool atmosfære. I København bliver man flere steder spist af med et generisk menukort, hvor gin & tonic får følgeskab af et par dovne Carlsberg-øl.

Sådan har de ikke lige valgt at gå til den på Form Bar.

Cocktailbaren ligger i stueetagen af boutiquehotellet Sankt Annæ på den smukke Sankt Annæ Plads.

Billedserie: Oplev gourmetrestauranten Format her

Form Bar fungerer også som bar for gourmetrestauranten Format, der ligger i umiddelbar forlængelse af baren.

Selve baren er relativt lille, med to borde ved vinduerne, men har også råderum over hotellets lounge, som ligger lige på den anden side af receptionen. Hernede i det aflange sænkede lokale er der pejs og designermøbler og god plads til at nyde sin drink.

Loungeområdet, hvor man kan nyde en pre-dinner drink eller lidt snacks.Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.Læs mere om Format her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Bar Manager er Christian Tang, og han har en klar dagsorden for Form Bar.

»Vi vil gerne rykke grænserne lidt og provokere. Der er absolut ingenting galt med en Hendrick's gin & tonic, første gang man smager den, er man jo sådan helt, wauw, men hvorfor ikke give gæsterne sådan en oplevelse igen?« spørger han retorisk.

Og han kan f.eks. finde på at servere en Jarlsberg, som er Forms nordiske pendant til den kendte Negroni.

Negroni er opkaldt efter en italiensk baron, så selvfølgelig er Jarlsberg også navngivet efter en baron, men her blot en fra det dansk/norske dynasti. Den er opbygget som en negroni, men med et tydeligt nordisk præg i form af fadlagret Akvavit fra Oslos Håndværks Destilleri, sød Vermouth, Argala Liquore Di mele (Italiensk bitter, baseret på æblespiritus).

Læs også: Københavns nye gourmetrestaurant har masser af Format

Foto: PR

Det kunne også være han sendte en Buchu over baren. Den cocktail er bygget som en lidt frisk spiller, hvor han bruger det sydafrikanske buchu, en urt der gror i de sydafrikanske bjerge og smager henad solbær. Med er også cascara, kirsebæret fra en kaffebusk, der smager lidt af en jordlig form for blommer. Og til slut tonic vin fra Piemonte og citronsaft.

Foto: PR

Her bliver også serveret mad. Selvfølgelig kan man få snacks som nødder og oliven, men også mere regulær mad som tatar eller rillette. Og når nu man alligevel har et toptunet køkken at trække på, så kan man i baren også bestille en brandade med citroncreme eller måske en flæskestegssandwich i japansk stil med kartofler og kål.

Hvad: Form Bar
Hvor: Sankt Annæ Plads 20, Indre By