Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 12/12/14

Hviids Vinstue

  • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft
Hvert år 11. november klokken 11 bliver julen tyvstartet med det første glas gløgg på Hviids Vinstue. Indtil jul langes omkring 50.000 glas over disken af den varme drik, som allerede er sat i gang i august måned.

...

Et stenkast fra Det Kongelige Teater ligger Københavns ældste vinstue. Her er mørkt og lavloftet med lige dele hygge og bodegastemning. Overalt mærkes historiens vingesus, og i de kolde vintermåneder kan du varme dig på husets hjemmelavede gløgg.

Stedet er grundlagt i 1723. Dengang var der fransk vinhandel med tilhørende smugkro. Stilen er gammeldags med mahognimøbler, og de seks rum har masser af hyggelige kroge og hjørner. Vinduerne er mosaikruder, og på væggene hænger masser af gamle billeder. Kigger du nærmere efter, finder du fotografier og autografer af så forskellige folk som H.C. Andersen og Pierce Brosnan. Begge har været kunder på Hviids.

Ny indgang I januar 2002 fik Hviids Vinstue endnu en indgang i Lille Kongensgade. Samtidig slog håndværkerne hul i væggen, så du nu kan kigge gennem baren, og lokalet i Lille Kongensgade er udvidet med en lille scene til levende musik. Her lå tidligere en kondomforretning, og det er forklaringen på, hvorfor lokalet også bliver kaldt for gummicellen.

Mad serveres der for så vidt intet af, men i løbet af dagen kan du få tre stykker smørrebrød og en Tuborg for 55 kroner.

Baren har på trods af navnet kun et mindre udvalg af vine. I stedet kan man prale af 27 forskellige slags dansk øl. Vinstuens hjemmelavede gløgg er også et besøg værd. Den blandes allerede i august måned og opnår derved en passende styrke, inden det første glas serverers 11. november klokken 11.00. I 2001 blev der langet 53.000 glas over disken.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.