Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 15/10/07

Hong Kong

Det tidligere sømandsværtshus i Nyhavn har altid åbent. Når der skal gøres rent, bliver formiddagskunderne flyttet fire meter, og så tager de et døgn til. Her kan du altid få den aller-aller sidste øl til tonerne af Gustav Winkler eller Otto Brandenburg.
Værtshuset Hong Kong er altid åbent. Er der formiddagskunder, bliver de flyttet fire meter, når der skal gøres rent. Men Hong Kong er især et yndet sted efter midnat, når de fleste andre steder lukker. Så kan man her få den sidste og den allersidste og eventuelt også den aller-allersidste øl, inden man skal hjem.

Hong Kong ligger i en tidligere krydderiforretning, men fra 1946 blev stedet til værtshuset Kasino. I 1952 blev det omdøbt til Hong Kong som en hilsen til de mange sømænd, der lagde til i Nyhavn, når de var hjemme fra Det Fjerne Østen.

Væggene i værtshuset er bemalet med motiver landskaber og gadebilleder fra Hongkong. Og lys fra kinesisk udseende røde lamper bryder mørket i kælderbeværtningen.

Ved indgangen hænger et skilt, der forklarer, at dette er "Social- og Sundhedsforvaltningen Nyhavns mentalhygiejniske klinik - døgnåbent".

I baren kan du foruden flaskeøl og sprut købe Hong Kong-T-shirts med humoristiske slogans som "Hjernedød! Vort speciale".

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.