Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 09/05/12

Her er weekendens bedste fester

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Vil du danse igennem til oldschool-jungle, feste med den russiske underverden eller genfinde dit yndlingstørklæde, som du mistede i Kødbyen en beruset nat i vinters? Denne uges fester har det hele.

...
Fest deler gratis tøj ud
Har du glemt noget tøj på Jolene engang i en brandert? Så kan du få det tilbage (eller hapse noget, en anden har glemt) lørdag aften, hvor den hyggelige bar fejrer sin 4-års fødselsdag med en fest, der starter allerede kl. 18 - med uddeling af gratis hotdogs og gratis øl - og gratis tøj fra den åbenbart store bunke af beklædningsgenstande, der er blevet glemt på baren gennem tiden. Hvem ved - måske venter der et par varme gensyn! JG og 2000F, Georg Rasmussen, Boy Division, Waqar og Kim Kemi samt Sousa/Schmidt styrer musikken, og festen varer helt til kl. 03.

Hvad: Jolene fylder 4 år
Hvor: Jolene, Kødbyen
Hvornår: Lørdag 12. maj fra kl. 18 til 03


Back to the jungle
Er du til oldschooljungle, er der kun ét sted at være denne lørdag, og det er i Ungdomshuset på Dortheavej, hvor Nis, som holdt Jungle Fever-festerne i de gode, gamle dage på Operaen på Christiania, spiller et toenhalv times langt sæt med sublim jungle fra genrens storhedstid i 90erne. Mixet sammen på en måde, som de nye drum'n'bass-generationer opflasket med skrækkelige banaliteter som Pendulum vel knapt nok kender til. Tag ud og hør det! CRS er aftenens vært og også at finde bag pulten, ligesom OK Preston og Kanan. Joseph Agami er MC, baren er billig, og det koster kun 30 kr. at komme ind. Husk: Ingen dankort.

Hvad: BassStation præsenterer: Rumble in the Jungle
Hvor: Ungdomshuset, Dortheavej 61, Kbh. NV
Hvornår: Lørdag 12. maj kl. 22 til 05
Hvordan: 30 kr.


Mere bas

Det er ikke kun lørdag, der er drum'n'bass i byen. Også fredag ebyder på en glimrende lineup på Culture Box, hvor More! har hyret duoen Mind Vortex fra det tonserseje pladeselskab Ram Records som hovednavn til nattens dansefest. Men aftenens bedste sæt kan snildt hænde at blive leveret af lokale navne som Tim Driver og dj Drop, som også er at finde bag pulten. Og husk, at Culture Box er blandt de nominerede i kategorien Byens Bedste Fest. Der kan stemmes her.

Hvad: More! præsenterer Mind Vortex
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a
Hvornår: Fredag 11. maj kl. 23 til 05. Der varmes op på Cocktail Box fra kl. 21
Hvordan: 50 kr.


Weekendens sejeste fest

Weekendens sejeste fest er måske alligevel den man finder på spillestedet Global på Nørrebro lørdag aften. Her kan man danse til den russiske musikgenre ”blatnyak” – en beskidt og dyster dirty folk-genre, som minder om et mix mellem swing, klezmer og speed-polka med tekster, der handler om kriminalitet, fængsler og livet i den russiske underverden. Lyder det dystert og antifestligt? Tværtimod. ”Når russerne er melankolske, fester de”, forklarer arrangørerne. Genren er så benhård, at den faktisk var forbudt under Sovjetstyret, men den overlevede ved private fester. Og kan altså nu opleves i København, hvor den leveres af det russiske band La Minor fra Sankt Petersborg.

Hvad: Blatnyak
Hvor: Global på Nørrebro
Hvornår: Lørdag 12. maj kl. 21
Hvordan: 70 kr. i forsalg, 80 i døren (60 kr. for studerende) - tjek www.globalcph.dk


Højt til loftet og langt til lukketid
Det bliver 100 procent sikkert også noget af et brag, når det internationalt anerkendte danske pladeselskab Iboga Records holder releasefest på KPH Volume lørdag aften med Ticon, Profane, Captain Hook, Ace Venture, Liquid Soul og Emok og Banel bag pulten. Festen slutter kl. 05, men i god trance-stil er der naturligvis efterfest, som starter, når musikken slukkes i den gamle fabrikshal på Enghavevej. Efterfesten foregår på Kødboderne og starter kl. 05. Og slutter, når der ikke længere er folk på dansegulvet. Respekt.

Hvad: Iboga Records - Liquid Soul og Ace Ventura-releasefest
Hvor: KPH Volume, Enghavevej 80
Hvornår: Lørdag 12. maj fra kl. 22
Hvordan: 190 kr. i forsalg, 250 i døren


Sig tak-fest

Lørdag er der også stor fest på Toldboden, som er arrangeret af Ungdommens Røde Kors. Blandt festens mange dj's er Rosa Lux, Mr. Møller, Muzzle Flash, Birk Storm, Betty Bronx, Borneland, Thomas Madvig, Mike Sheridan, Dan Madsen, Simon Holk, Waqar og Sorte Slynge, og festen afholdes for at gøre opmærksom på Røde Kors' "Sig Tak"-kampagne, som lanceres 8. maj. Og husk at Toldboden er blandt de nominerede som Byens Bedste Fest. Der kan stemmes her.

Hvad: Sig Tak-fest
Hvor:  Toldboden, Nordre Toldbod 24
Hvornår: Lørdag 12. maj fra kl. 23
Hvordan: Se festens facebookside her.