Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 18/01/13

Her er klubtosserne, der åbner restaurant med Casper Christensen

  • Foto: Simon Frank og Simon Lennet - her til deres bryllup Foto: Simon Frank og Simon Lennet - her til deres bryllup
Byens nyeste restaurant bliver ikke for alle. Der er dørmand i weekenden, og det er ikke hvem som helst, der kan bestille bord.

Natklubben Simons. Uh, det er den, der er svær at komme ind på, er det ikke? Er det ikke der, hvor Kronprinsen går i byen? Og hey, var det ikke dem med den levende elefant?

Jo. Det var også der, hvor indehaverne Simon og Simon ansatte dværgen Simon til at bestyre sin egen dværgbar inde ved siden af dansegulvet. Og hvor Simon og Simon giftede sig med hinanden, for lige at peppe festen lidt op. Og efterfølgende indbød til kæmpefest i anledning af deres egen begravelse. For hvad er mere festligt end en solid omgang gravøl?

De to selverklærede klubtosser hedder Simon Lennet og Simon Frank. Og nu åbner de en restaurant. Sammen med Casper Christensen. Og ligesom natklubben i Store Strandstræde bliver den heller ikke helt nem at komme ind på.

Ikke for alle
"Congo er jo et mystisk, mørkt land, som ingen rigtig kender, men alle har nogle associationer omkring. Det er lidt farligt og spændende. Og uudforsket", siger Simon Lennet.

Og han er ikke bleg for at sige, at restauranten får det, han kalder en "lidt snæver målgruppe".

"Der vil være nogen, der virkelig har lyst til at opleve den - og nogen, der virkelig ikke har. Nøjagtigt ligesom med Congo", siger han kryptisk.

Læs også: Casper Christensen åbner restaurant

Logoet er en afgnavet knogle, en af signaturserveringerne hedder Bushmeat, og lokalet er sortmalet fra gulv til loft. Man skal ringe på en gylden dørklokke for at blive lukket ind. Og der bliver ikke noget med at stå og lure ind gennem ruderne. Man kommer nemlig hverken til at kunne se ind eller ud.

Vil man booke et bord til en weekend-seating, sker det via mail - og her er det ejerne, der bestemmer, om du får bord. I weekenden er der dørmand på. Bargæster, som ikke passer ind, vil venligt blive guidet et andet sted hen.

"Det er lige meget, hvor mange penge du har, men det hele er vendt lidt på hovedet, og du skal nok være en speciel type for at synes, det er sjovt. Det drejer sig ikke bare om at få sig en fantastisk madoplevelse.
Vi vil gerne have en festlig stemning både før, under og efter måltidet, og derfor er det vigtigt at have de rigtige gæster på restauranten", siger Simon Lennet.

Ronni Mortensen og Oliver Cook fra henholdsvis AOC og Orangeriet er køkken- og restaurantchef, og Simon Frank og Simon Lennet vil selv være på restauranten og tage imod gæsterne hver aften.

"Vi har fundet de bedste kokke, vi kender, og de tager sig af maden og den daglige drift. Så kan Simon og jeg koncentrere os om at skabe en fed stemning. Gæsterne skal have noget andet og mere end bare den lækre mad", siger han.

"Vi vil skille os ud".

Har du mod på at udforske den nyeste, mørke tilføjelse til det københavnske restaurantlandskab, kan der bestilles bord fra 6. februar kl. 17.30. Åbningstiderne bliver tirsdag til lørdag fra 17.30 med sidste bordreservation 22.45.

Congo, St. Kongensgade 34. Udforsk videre på www.restaurantcongo.com

Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge.

email:

Foto: Ikke oplyst

MER’ og bedre SEX – workshop med Jakob Olrik

MER’ og bedre SEX – workshop med Jakob Olrik

Foto: Ikke oplyst

Forfør ham – workshop med Jakob Olrik

Forfør ham – workshop med Jakob Olrik

Foto: Ikke oplyst

Sidsel Storm and jazzy wines @ Andersen Boutique Hotel

Event

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester