Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 14/11/12

Her er byens fester for voksne

  • Foto: Dennis Lehmann Foto: Dennis Lehmann
Hvor kan man tage hen for at danse, hvis man gerne vil undgå, at alle på dansegulvet er flere årtier yngre end en selv? Frygt ej - AOK viser vej.

Tidspunkt:

Lørdag 17. nov. 2012, kl 23:00
Se alle datoer

Bremen

Nyropsgade 39-41
1602 København V

Natbar for voksne

Foto: PR

Konkurrencen om nattens publikum er hård i forvejen, men i september 2012 fik københavnerne endnu et fast ugentligt sted at feste, da teatret Bremen slog dørene op for den faste lørdagsfest Natbar.

Festlighederne foregår i teatrets lobbyområde, hvor værterne (Jonas Hz og Volcano Management) inviterer nye musikalske legekammerater forbi hver uge som gæste-dj’s bag pulten til en gang uhøjtidelig voksenfest, hvor de inviterede spiller det musik, de kan lide, for dansegulvet. Ligesom til en privatfest, bare med offentlig adgang og rigtigt god plads.

I oktober lancerede Natbar et nyt samarbejde med Londonklubben Modern Lovers, og hermed blev de indbudte gæste-dj’s endnu vildere. På premiereaftenen var det således to bandmedlemmer fra selveste Mogwai, der vendte plader, og til december (den 15.) bliver det Kaiser Chiefs, der indtager dj-pulten. Den 19. januar er det Belle & Sebastians tur.

Det er også ofte på Natbar, man finder diverse efterfester efter prisuddelinger og lignende, så hvis du vil hænge ud med den voksne del af musikbranchen, så er det ofte her.

Hvad: Natbar
Hvor: Bremen, Nyropsgade 39-41
Hvornår: Hver lørdag fra 23 til 05
Hvordan: Gratis. Tjek natbar.dk

Nord Natklub

Axeltorv 5
1609 København V

Voksne i døren

Foto: PR-foto fra Nord

En god måde at sørge for, at folk omkring en på dansegulvet har nogenlunde samme alder som en selv, er naturligvis at tage til koncerter og klubaftener, hvor musikken med garanti (også) vil appellere til et modent publikum.

Skal det være 40 eller 50, vil klubber, hvor der bliver spillet jazz eller swing for eksempel være en god idé. Og hvis det genopstandne grunge-band Soundgarden, som netop har udgivet deres sjette album efter 15 års pause, slog et smut forbi København på en turné, ville der med garanti også være masser af publikummer, der var med på grungebølgen i 90erne.

Men hvad nu, hvis du ikke går supermeget op i musik og bare gerne vil høre ”nogle glade pophits, som er gode at danse til”? Så er det med at søge mod de enkelte klubber i byen, som simpelthen sørger for at hæve gennemsnitsalderen på dansegulvet ved at sætte en aldersbegrænsning i døren.

Nord Natklub har siden de slog dørene op for mere end fire år siden fastholdt byens højeste aldersgrænse i døren på 30 , og selvom de ligger i et område af byen, som nogle vil finde lidt belastende og i hvert fald ret ungt (nemlig på selve Axel Torv), så har de fastholdt den samme aldersgrænse siden første åbningsdag i sommeren 2008. Og holder stadig åbent hver fredag og lørdag.

Hvad: Nord Natklub
Hvor: Axel Torv 5
Hvornår: Fredag 22-04, lørdag 22 til 05
Hvordan: Tjek nordnatklub.dk. Gratis inden 23.

Voksen pardans

Foto: Martin Stampe

30ernes børskrak-cocktails og 50ernes Mad Men-stil er stadig super-hipt i nattelivet, og hvis du gerne vil dyrke fortiden på en mere intens måde end blot at bestille en Oldfashioned på en af byens cocktailbarer, så er det med at komme ud på dansegulvet til de mange, der har forelsket sig i den sveddryppende dansestil lindyhop.

Musikstilen er (naturligvis) swing og jazz, hvilket selvfølgelig også appellerer til et publikum med en fornuftig gennemsnitsalder, og så danses der jo endda parvis, hvilket appellerer til dem, der føler sig lidt fortabt på technodansegulvene.

En anden fordel er, at mange af de faste ugentlige swingdans-arrangementer ligger på børnefamilie-venlige tidspunkter, hvor man ikke behøver at holde sig vågen til kl. 03 om natten for at få det bedste med.

Der er masser af arrangementer hver måned både med og uden live-jazzbands og danseundervisning. Hold f.eks. øje med Studenterhuset om tirsdagen, Stengade om onsdagen og Kulturhuset Indre By om søndagen samt Jazzhouse.

Hvordan: Tjek swingdans.dk, jazzhouse.dk og stengade.dk.

Tidspunkt:

Lørdag 17. nov. 2012, kl 22:00
Se alle datoer

Hemmeligt sted!

Hemmelig xx
1000 København K

Voksne i Coma

Foto: Dennis Lehmann

For nogen vil det sikkert komme som en overraskelse, men det er sikkert og vist: Der findes ingen fester i København, hvor aldersfordelingen er så bred som til Comafesterne.

Da der blev holdt Comafest på Nationalmuseet i maj 2011, var den ældste gæst 65 år, aftenens vært Kenneth Bager var selv 49 på det tidspunkt, og den yngste optrædende musiker var 19.

En del af de faste Comagæster var med til de oprindelige Comafester i 80erne og er henrykte for at genopleve morskaben fra den gang, så her kan en nogen-og-40-årig altså med ro i sindet iklæde sig et pink gorillakostume og være helt sikker på, at der står en, der er endnu ældre og endnu mere skørt udklædt ved siden af på dansegulvet.

I 2012 er der blandt andet blevet afholdt Comafest på Søpavillonen samt tre bådfester hen over sommeren.

Hvordan: Hold øje med kommende fester på www.comaclub.dk

Tidspunkt:

Lørdag 24. nov. 2012, kl 18:00
Se alle datoer

Kitty Klub

Østerbrogade 79
2100 København Ø

Voksne singler

Foto: Sisse Stroyer

Running Dinner har eksisteret i ti år og er nu blevet så stor en succes, at der er flere events i byen hver uge.

Nogle af dem er speeddating-koncepter rundt omkring på byens cafeer, mens andre er de såkaldte Running Dinners, hvor man spiser privat sammen med otte mennesker, man ikke kender, og derefter mødes til stor fest et sted i byen.

De tilmeldte singler sættes sammen i ”par” af Running Dinner, som kobler folk sammen baseret på alder, interesser og højde. Hvert par er ansvarlig for at tilberede en forret, en hovedret eller en dessert, og hver ret spises i en ny lejlighed kl. henholdsvis 18, 20 og 22 sammen med tre andre par, der er sat sammen på samme måde.

I løbet af aftenen har man således mødt fire nye mennesker af det modsatte køn på en rimeligt afslappet og uforpligtende måde, og ifølge grundlæggeren af Running Dinner har tusindvis af kærestepar fundet sammen på denne måde gennem årene.

Når middagene rundt omkring i de private lejligheder er overstået, mødes alle til et stort afterparty, hvor man kan gense dem, man mødte i løbet af aftenen – og alle mulige andre, hvis der ikke lige var noget, der slog gnister for alvor, i den pulje, man havnede i.

Denne måned er der for eksempel Running Dinner-fest på Kitty Klub lørdag 24. november, hvor dørene åbnes kl. 23.30. Man kan også bare tilmelde sig efterfesten, hvis man ikke har mulighed for at deltage i middagene. Denne lørdag er alle tilmeldte (og dermed deltagerne til festen) mellem 34 og 46 år.

Hvad: Running Dinner og afterparty
Hvor: Kitty Klub (det er Parks selskabslokaler), Østerbrogade 79
Hvornår:
Lørdag 24. november kl. 18 (fest fra 23.30 – her lukkes dørene 00.45)
Hvordan:
275 kr. på http://runningdinner.dk/events/running-dinner/running-dinner . Denne lørdag kun for de 34- til 46-årige

Tidspunkt:

Mandag 31. dec. 2012, kl 17:00
Se alle datoer

Docken

Færgehavnsvej 35
2100 København Ø

Voksent nytår

Foto: PR

Running Dinner holder også nytårsfest (med fællesspisning) i år på Docken for singler i alderen 26 til 54 år. Der laves bordplan efter alder og køn med minimum 16 mennesker ved hvert bord. Nytårsfesten har været udsolgt i ti år i træk.

Hvad: Running Dinners nytårsfest
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35
Hvornår: Mandag 31. december 2012 kl. 17
Hvordan: 1095 kr. her

Voksen uanset hvad

Foto: Ikke oplyst

Hvis alder ikke er det vigtigste, kan du følge med i de aktuelle fester lige her: Her er weekendens bedste fester

Guiden opdateres hver eneste uge, og særligt aldersfavorable begivenheder vil ofte blive fremhævet.

 

Det mener brugerne..

danseriet i Roskilde

danseriet i Roskilde kan også varmt anbefales
www.danseriet.dk

med levende musik

 

Paradisco og Karmaklubben

Jeg synes, at Paradisco og Karmaklubben bør nævnes i denne sammenhæng

Paradisco er hver anden fredag i Vesterbro Kulturhus og Karmaklubben er månedenss første 2 fredage på Søpavillionen (Søpølsen)

Begge klubber bygger lidt på et spirituelt grundlag som navnene også antyder.

På Paradisco indledes festerne med et spirituelt foredrag eller en danseworkshop

www.paradisco.dk
www.karmaklubben.dk