Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 03/07/12

Guide til sommerdrinks

  • Foto: Sandra Skriver Foto: Sandra Skriver
Sommeren er her! Om vejret så vil erkende det eller ej. Og hvis man nu ikke altid kan få solen på huden, kan man jo altid snyde lidt, og forsøge at få fornemmelsen helt ned i maven (og lidt ud i blodet). Hér er en guide til 5 steder, som serverer cocktails, der smager af sol og sommer.

Von Fressen

Vesterbrogade 124
1620 København V

Von Fressen

Foto: Else Bjørn

Von Fressen (der betyder noget i retning af at grovæde) er egentlig ikke en cocktailbar. Det er en café et stykke ud ad Vesterbrogade, der også er kendt for det store udvalg af burgere med navne som strassBurger, überBurger og brandenBurger.

Samme tyske glimt i øjet har navnene på Von Fressens drinks, der alle er opkaldt efter tyske personligheder. Prøv for eksempel Karl Marx (70,-, 2 ens for 130,-), der er lavet af blendet ingefær, lidt sukker, blodappelsin, citron og så vodka, der kommer i et fint krystal-lignende glas. Man føler sig nææææsten helt sund på grund af den friske ingefær, der giver et godt og stærkt kick.

Derudover kan man more munden med lidt snacks til drikkevarerne, der for eksempel kunne være chilipølser eller den mindre tysk-inspirerede auberginecreme eller humus med brød til. Og hvis man nu ikke er til cocktails, har stedet et fint udvalg i fadøl - også de tyske af slagsen.

Hvad: Von Fressen
Hvor: Vesterbrogade 124, 1620 København V
Hvornår: Åben hver dag fra kl. 11, weekender fra kl 10.

Kung Fu 2

Ravnsborggade 16 B
2200 København N

Kung Fu Izakaya II

Foto: Sandra Skriver

"Highkick me hard - I like it" står der på første side af cocktailkortet hos Kung Fu Izakaya II på Ravnsborggade, der åbnede i april 2011. Og det kunne godt passe, når man tager et kig i det fristende cocktailkort. Man kunne måske starte ud med et "Cocktail Kick Off" (95,-), der giver dig dagens cocktail samt en skål lune edemamebønner med salt.

Vi valgte dog to andre drinks fra kortet, der netop har skiftet sæson: en form for japansk-inspireret Strawberry Daiquiri, der endnu ikke har fået et navn (85,-), med pressede jordbær, sesamsirup, rom og lime. Sød, fyldig og stærk (og måske også lidt tung), med en intens smag af jordbær, og så en lille antydning af sesam (!) i slutningen.

Cocktail nr. 2 var navngivet: en Mariachi (90,-), med hjemmelavet lavendel- og ingefærsirup, limejuice, saké og hovedstjernen, en røget Mezcal, der er en spiritus lavet på planten Marguey, en slægtning til agave. Superlækker drink i god syre/sødme-balance med en pirrende, røget antydning i eftersmagen.

Kung Fu Izakaya II er jo netop også en restaurant, og som en nyhed kan man også vælge fra kortet som take-away, hvis I har lyst til at spise hjemme på bambusmåtterne i stedet.

Hvad: Kung Fu Izakaya II
Hvor: Ravnsborggade 16B, 2200 København N
Hvornår: Åben man-lørdag fra 17.30

Vibes Apotek

Ydunsgade 5
2200 København N

Vibes Apotek

Foto: Sandra Skriver

Thomas Vibe Hansen er ejer og initiativtager til denne endnu lidt ukendte cocktailbar på Ydunsgade på Nørrebro. Og han er helt klart også en del af attraktionen på stedet med hans massive energi, der gør at han vist aldrig står stille mere end 5 sekunder ad gangen. Vi valgte en Igenfærd (35,-), en drink lavet ifølge Thomas Vibe (og hér skal man vist ikke tage opskriften død-alvorligt…) på ”stærk ingefærjuice høstet og presset af søde dværge i sommerlette kjoler”, Ratseputz og lidt danskvand. "Vi er vist de eneste, der kan få "Rystepudseren” til at smage godt", påstår Thomas.

Hvis ingefærdrinken er for tung, kunne man i stedet kaste sig ud i en A Gurk (60,-), en drink der kommer i en stort, åbent glas og med en tydelig smag af sød agurk og endda en lille saltagurk i glasset "og hele 6 cl vitaminer", som Thomas siger, i form af vodka.

Den består (igen, ifølge hr. Vibe) af agurkesirup "lavet af polske arbejdere, der tit kommer forbi efter deres håndværker-arbejde og sælger hjemmelavet sirup sygt billigt". Dejligt forførende og mild – og farlig! For det er slet ikke til at smage, at du hér har fat i begyndelsen til en ganske god brandert.

Hvad: Vibes Apotek
Hvor: Ydunsgade 5 st. th, 2200 København N
Hvornår: Åben tors-lørdag kl. 19.30-24.

Skuespilhusets cocktailbar

Skuespilhuset åbnede 16. februar 2008. Foto: Claus Bjørn Larsen
Hvad siger mere "sommer i København" end at slænge sig ved vandet ud til havneløbet, mens man kigger på forbipasserende både og tager endnu en slurk af sin cocktail? Skuespilhuset åbner hele sommerhalvåret op for udeservering, med hvad dertil hører af cocktails, fadøl og et snackskort, hvis man bliver sulten på sydlandsk dér i solen.

Der har også sneget sig en patriotisk cocktail ind på kortet: en såkaldt Danish Dynamite (85,-), der udelukkende er lavet på danske råvarer (undtaget Stolichnaya-vodka'en): danske jordbær, rabarbermost fra Bornholm, hjemmelavet honning-lage, friskpresset limejuice og så vodka. Den smager forfriskende og sødt, mens limejuicen balancerer sødmen og giver den syre.

Man kunne jo forstærke den boblende fornemmelse og vælge en champagnecocktail fra kortet (alle 95,-). Vi prøvede Summer Sensation, der kommer i et åbent cocktailglas, og er lavet af presset frisk vandmelon, vandmelonlikør, cointreau og lidt lime. Den smager friskt og slet ikke så kunstigt som vi frygtede, og appelsinlikøren går rigtig godt til smagen af vandmelon.

Hvad: Skuespilhusets cocktailbar
Hvor: Skuespilhuset, Skt. Annæ Plads 36, 1250 København K
Hvornår: Åben man-søndag kl. 10-23 (fredag og lørdag ofte til kl. 01)

Ruby

Nybrogade 10 st.
1203 København K

Ruby

Foto: Rasmus Kramer Schou

Ruby (og det var altså "Ruby", ikke "Rubyz") er blevet næsten en institution på den københavnske cocktailscene – og arbejder for dagen med et skiftende sæson-kort, der både forår, sommer, efterår og vinter byder på nye cocktails, der passer til årstiden.

Og nu er sommerkortet kommet på bordet. Vi prøvede to ganske forskellige typer cocktails: Crocus Martini serveres i et lille, kækt glas (der til gengæld er helt fyldt op med alkohol...). Det indeholder safran-gin, Cocchi Americano (en mere nuancerig form for Martini) samt citronbitter. Helt kold er den fantastisk forfriskende – og smager en smule som at tage et nip af en krokus…

Til sommeren hører selvfølgelig jordbær, så næste drink er en farligt letdrikkelig Fizz, lavet på Hennessey-brandy, friske jordbær, citron, en smule æggehvide, sukker og så lidt Pellegrino på toppen. Sommerens jeg-kan-ikke-huske-hvordan-jeg-kom-hjem drink!

Kombineret med Rubys 7-dages åbningstid, kan du i hvert fald ikke beskylde cocktailbaren for at spænde ben for en god hverdagsbrandert.

Hvad: Ruby
Hvor: Nybrogade 10 st, 1203 København K
Hvornår: Åben man-lørdag 16-02, søndag 18-24

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register