Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 10/11/08

Global Copenhagen

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

København har fået et nyt hjemsted for den brede musikalske genre, som har fået betegnelsen verdensmusik. Spillestedet Global åbnede på kulturnatten 2006 på Nørre Allé lige bag ved Sankt Hans Torv, og det nye sted fik hurtigt manifesteret sig hos det københavnske publikum, som i stigende grad lægger vejen forbi.

Roskilde Festivalen var en af de første i Danmark, der tog world genren alvorligt og åbnede en scene, der var dedikeret til verdensmusikken. Ballroom scenen har været en overordentligt velbesøgt scene på festivalen i flere år, så det naturlige næste skridt var, at København også skulle have et sted, hvor de efterhånden mange kunstnere indenfor verdensmusikken kunne folde sig ud.

Da Statens Kunstråd ved udgangen af 2004 hævede antallet af såkaldte regionale spillesteder til 20, blev der afsat en pose penge til spillestedet Etnorama. Etnorama havde af forskellige årsager en kort levetid, men da der allerede var givet en bevilling på fire år og det stadig var en prioritet, at give københavnerne et spillested med verdensmusik som speciale, blev der brugt energi på at finde nogle, der kunne overtage bevillingen. Det blev foreningen Global Copenhagen, der løb med sejren. Foreningen havde i forvejen et stærkt netværk i genren og var parat til at angribe driften af spillestedet på en professionel måde.

Bands som norske Kaizers Orchestra, amerikanske Gogol Bordello og danske Pierre Dørge & New Jungle Orchestra, er blot nogle få af de mange bands, der har været med til at booste danskernes nysgerrighed for de mere fusionsprægede genrer. Og nu har København så endelig fået et spillested, der er helt dediceret til de mange genrer, som world music begrebet dækker over, og stedet har formået at gøre programmet attraktivt for et bredt publikum. Både lokale og internationale bands finder vej til stedet, ligesom Global ofte udfordrer genren med elektroniske clubbingaftener.

Brugeromtale
Oprettet af: Global Copenhagen 10. nov 2008
Senest redigeret af Global Copenhagen 19. feb 2013
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.