Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 27/02/08

Gauss & Co.

Punk, piercinger og patina. Gauss og co. serverer skramlet tråd, og fylder samtidigt en smule ud af det hulrum, som Ungdomshusets tomt udgør i tandsættet af bygninger på Jagtvej.

På hjørnet af Bjelkes Allé og Jagtvej kun et enkelt stenkast fra Ground 69 – den øde tomt, hvor det hedengangne Ungdomshuset slog sine punkrødder i vækstlaget – ligger baren Gauss og Co. Er du til smadret tråd à la AC/DC eller københavnsk 2-akkorders punkrock som Guddommelig Galskab, er Gauss vandingsstedet for dig.

Gauss har i høj grad udfyldt en smule af tomrummet efter Ungdomshuset, hvilket afspejles i gæsternes diversitet, som tæller rockabilly-pigen med smukke tatoveringer, punkeren med piercinger og langhårede heavyrockere. Og alle de andre, som også kommer på Gauss. Tidligere tog Gauss imod koncertgæster, når de havde danset i Ungdomshuset Sal, som lige skulle have 'en enkelt' inden sengetid.

Udefra ser baren ikke stor eller prangende ud, men som forbipasserende er man sjældent i tvivl om, at indenfor er der fest. Især ud på de små tusmørketimer fredag og lørdag nat rocker Gauss igennem, så det giver genlyd på gaden gennem dørens sving, når gæster beslutter at vende militærstøvlerne hjemad.

Indenfor i stueetagen kan du drikke fadøl i lædersofaen langs den ene nikotingule væg med sjove franske plakater eller trone på høje barstole ved vinduerne, og vælger du at gå et par trin op af trappen til mezzaninen, kan du sidde langs den ofte overbefolkede baren, som er stamgæsternes yndlingssted. Læg iøvrigt mærke til endevæggen, hvor et miks af farverige tegneserier er tapetseret op.

Ved baren regerer de slagfærdige ejere Tina og Jan, og hos dem kan du bede om Gauss' specialitet: det ultrastærke og uforglemmelige Mexicana-shot - Gauss' version af Bloody Mary - som du sent vil glemme, når den blodrøde væske brænder igennem dit svælg og eftersmagen af stærk hvidløg fylder din mund og hviler som en snerren på din tunge resten af natten. Måske kan en pose svinebolcher tage det værste bid.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.