Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 13/07/17

Gæv jydebar har åbnet permanent cocktailbar på Nørrebro

  • Foto: PR Foto: PR
Livet er træls, men hey, skål og nyd det alligevel. Kom med indenfor på den nye Det Bar Træls.

Det har været en hård fødsel for baren Det Bar Træls.

Først åbnede de sommeren 2015 en pop-up-bar i Gl. Strands gårdhave, men efter én enkelt weekend måtte det gæve jydekoncept lukke igen, selvom de ellers hittede i medierne - og de levede således pludselig op til deres eget navn.

Læs også: Kunstforening trækker stikket på populær jydebar

Men nu er de kommet stærkt igen i sommeren 2017, hvor de så bare har slået dørene op til deres permanente bar på Nørrebrogade 22.

Barens navn hylder et klassisk, jysk udsagn, nemlig »Det Bar Træls!«. Indehaverne uddyber navnet med flere eksempler som »Kan du ikke komme? Det bar træls!«, »Kan du ikke se det sjove i det? Det bar træls« og »Kan du ikke snakke jysk? Det bar træls!«.

Og sådan er tonen hele vejen igennem, afslappet og ikke for højtidelig, når de langer cocktails ud til gæsterne.

Foto: PR

»Det er egentlig ikke fordi, at vi er en decideret jydebar. Vi er dog fans af den jyske muld og den rolige tilgang til tingene. Når man bruger udtrykket “Det Bar Træls”, så er det jo ofte for at beskrive en irriterende situation. Regnvejr, kaffe på tøjet, P-bøder, minus på kontoen eller andre dagligdagsproblemer, som man kan baske med. Men det, der også ligger i udtrykket, er en accept af omstændighederne. Man tilkendegiver, at det ikke er så fedt. Når man tilkendegiver og accepterer det, så kan man netop komme videre i teksten. Det er det positive ved udtrykket, og det er det, vi hylder. Der er noget jordnært og noget ydmygt i udtrykket, som vi ønsker at omfavne,« forklarer ejer Rasmus Damgaard Andersen, som lover at det gode humør og selvironi bliver serveret ganske gratis, når man bestiller cocktails - a.k.a. flydende kærlighed, som de kalder det.

Hvad: Det Bar Træls
Hvor: Nørrebrogade 22, Nørrebro