Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 04/12/13

Fynsk succes-øl får bar på Vesterbro

 

  • Der er fadøl til folket på fredag. Foto: Claus Bjørn LarsenDer er fadøl til folket på fredag. Foto: Claus Bjørn Larsen
  • Fyrene bag den nye bar på Viktoriagade. Foto: Gregers OvervadFyrene bag den nye bar på Viktoriagade. Foto: Gregers Overvad
  12  
Niche-ølbar tager kampen op på Viktoriagade.

Viktoriagade på Vesterbro går dobbelt op på ølbarer. I nr. 8 ligger allerede Mikkeller, og fredag d. 6. december åbner der endnu et udskænkningssted på Viktoriagade nr. 1. Og det med gratis fadøl til alle interesserende.

Den nye ølbar hedder Dia’legd, og inden du får slået knuder på tungen, så lad os haste med en servicemeddelelse - baren udtales som 'dialekt'.

Læs også: Her er 5 nye steder at gå i byen i København

Og Dia'legd bliver en niche-ølbar, eftersom de udelukkende sælger øl fra Bryggeriet Refsvindinge på Fyn, nærmere betegnet fra en gård ved Ørbæk på Østfyn syd for Nyborg. Det er dog ikke bryggeriet, der står bag ølbaren, men derimod tre mænd, nemlig Michael Jensen, Kim Hoffmann-Madsen og Claus Jordan.

”Vi er kommet på bryggeriet gennem de seneste ni år, hvor vi har deltaget i familiefester og ølsmagninger hos familien Rasmussen. Indimellem har vi også fået lov til at smage på noget øl, som endnu ikke var sat i produktion,” fortæller Michael Jensen, som, selvom han ikke selv arbejder der, faktisk alligevel har noget med bryggeriet at gøre. Det var nemlig hans tipoldefar, som grundlagde bryggeriet i 1885, og i dag er det Michaels onkel, John Juul Rasmussen, der er brygger.

Så selvfølgelig bliver al fokus på Dia'legd sat ind på den fynske ølproducent.

”Bryggeriet har over 20 forskellige øl - fra hvidtøl, porter, ale- og bock-typer til pilsner og hvedeøl. De er eksperimenterende, og er de seneste år begyndt at lave flere øl med lidt spøjse krydderier,” fortæller Michael Jensen. Og lover samtidig at Refsvindinge-klassikeren, Ale no. 16 altid vil være på lager.

Læs også: Ny japansk natklub byder på bladguld og neonrør

AZ Ale no. 16 blev i 1997 kåret til "Danmarks bedste øl", og blev siden udnævnt til nummer 3 på verdensplan.

Åbningstiderne er torsdag og fredag kl. 17.00-02.00 og lørdag kl. 14.00-02.00.

Priserne vil være 24-35 kroner, og der vil fast være 3-4 øl på fad - resten på flaske. Derudover indgår en cava og en cider i sortimentet.

Hvad: Dia’legd
Hvor:
Viktoriagade 1, Vesterbro
Hvordan:
Se mere på Dia'legds Facebook-side

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bliv opdateret på byens koncerter, cocktailbarer, klubber og alt der rører sig i nattelivet hver uge.

email:

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester