Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 22/06/17

Frederiksberg får ambitiøs vinbar

  • Foto: Adam Garff Foto: Adam Garff
Cork er Frederiksbergs vinøse vandingshul. Her er hyggeligt og alligevel store ambitioner bag baren.

Oliver Kjærulff var egentlig uddannet klassisk pianist og akademiker på KU, men drømmen om at blive sommelier, og forhåbentlig en dag åbne sin egen restaurant/bar, trak simpelthen for meget i ham. Så han droppede ud tre måneder før han skulle aflevere sin bachelor i musikvidenskab, og begyndte den lange vej gennem vinakademiet og senere WSET level 3, hvor han blev ekspert på de gyldne dråber.

Læs også: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2017

Han blev ansat af Rasmus Munk på Restaurant Alchemist som sommelier - og det var her, han begyndte at snakke med Martin Clement fra Clement Vin, når han brugte hans vine på menuen.

Martin Clement gik samtidig og puslede med Christian Wad om at åbne en vinbar på Frederiksberg, fordi de syntes, netop denne bydel mangler en 'rigtig god' vinbar. Derfor leder de efter en dygtig 3. mand som kan fungere som bestyrer af stedet, og som de gerne vil have med som medejer.

Martin spørger så en dag Oliver, om ikke han kender en 'sommelier, der er glad for rigtig god vin, og som vil være med til at åbne en vinbar'.

Læs også: Nu er den her: Rosé-rundfart i Københavns kanaler

Oliver springer på lige med det samme og svarer »Ja, det gør jeg.«., men nævner ikke at personen er ham selv. Oliver aftaler istedet at introducere Martin for vedkommende på en vinmesse i Papirhallen et par dage efter. Her dukker Oliver selvfølgelig bare op alene og forklarer, at det er ham selv, der er meget interesseret i tilbudet, og således starter historien om Cork Vinbar, der ligger på Henrik Steffens Vej 2 på Frederiksberg, lige rundt om hjørnet fra Gammel Kongevej i Frederiksberg Have enden.

Foto: PR

Og hvad er Cork så for et sted?

Først og fremmest er Cork en vinbar for alle.

Læs også: Mikkeller klar med mexicansk gademadsrestaurant

Herinde kan man, blandt masser af kork, få dækket sit vinøse behov for både traditionelle, moderne og mere 'funky' stilarter. Fællesnævneren er dog, at alle vine er lavet af vinbønder, hovedsageligt fra Europa, der selv har fået jord under neglene i processen. Favoritterne bliver udvalgt til vinbaren, og så tilbyder Cork altid mindst 30 af dem på glas (ca. 65-150 kr.)

»Vi forsøger at imødekomme alle behov og typer af det vin-drikkende folk. Vi håber, stedet kan blive et samlingspunkt, hvor vin og den hyggelige stemning kan føre mennesker sammen på tværs af alle andre forskelligheder. Lidt inspireret af bar-konceptet på Alchemist, har vi hovedsageligt indrettet med store, lange borde, der - når stedet er fyldt - tvinger folk til at sidde ved siden af andre, de måske ikke kender, men som de forhåbentlig kan falde i snak med. Vin er en social ting der bringer mennesker sammen, og dette ser vi gerne udmøntet på Cork,« fortæller Oliver Kjærulff.

Foto: PR

Cork er mestendels en vinbar, men serverer også lidt forskelligt at spise. 'Corks kolde' er lidt som en dagens ret, bortset fra den istedet for at skifte dagligt, skifter efter hvilke råvarer der er i sæson. Så den kører typisk et par uger ad gangen.

Læs også: Boblefans: Vesterbro får ny champagnebar

De tre ejere hev også fat i Lars Thomsen (kok og tidligere medejer af Rød/Gul Cottage). Han er ikke en del af ejerkredsen, men har tilgengæld spillet en væsentlig rolle i opstarten af Cork. Han har stået for mange af opskrifterne, været med til indretningen, og hele opsætningen af køkkenet. Han arbejdede for os hele den første måned, men er nu videre og arbejder på Dragsholm Slot.

Foto: PR

Hvad: Cork Vinbar
Hvor: Henrik Steffens Vej 2, 1866 Frederiksberg
Hvornår:
Man-tors 15-00, fre-lør 14-01