Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 13/07/12

Find byens homoklassikere

  • Foto: Uffe Weng Foto: Uffe Weng

Vela

Viktoriagade 2-4
1655 København V

Vela - Mest for pi'r

Københavns måske mest stemningsfulde bar er først og fremmest tilegnet byens lesbiske, andre er dog også velkomne, men det er uden tvivl en fordel at være en del at crowden.

Baren var oprindeligt en luderbar under navnet "Orient Bar" og en af Vesterbros ældste. I 2004 var det slut med luderne, da tog Vela over, men det har ikke ændret noget ved indretningen - du kan derfor stadig spotte kinesiske motiver på tapetet, mens du sidder i bløde velourstole. Sammen med de flotte glasmosaikker i vinduerne skaber det en helt speciel stemning.

Hvad: Vela
Hvor: Viktoriagade 2-4, Kbh. V.
Hvornår: Ons-tors kl. 20-24 (eller når de sidste går) og fre-lør kl. 20-05. Gratis entré Læs mere her

Cafe Intime

Allegade 25
2000 Frederiksberg

Café Intime - Klassikeren over dem alle

Cafe Intime på Frederiksberg. Foto: Kristian Sæderup

Cafe Intime er fortrinsvist en bøsse/lesbisk-bar, men der kommer også mange heteroer for at opleve den helt særlige og meget frederiksbergske stemning på baren lige ved Frederiksberg Rådhus.

Det store flygel fylder en del i den lille cafe, men det er med god grund, for det har igennem tiderne skabt masser af stemning til aftenerne med cabaret, revy og fællessang.

Cafeen kan i øvrigt spores helt tilbage til starten af 1920'erne, hvor navnet var Vinrestaurationen "Intime". I de gamle dage var der privatlivssikrede båse, så kun bartenderen kunne følge med i livet ved de enkelte borde. Muligheden for lidt privatliv og det underjordiske toilet som lå lige udenfor var sandsynligvis med til at gøre caféen kendt som et af de første steder, hvor man kunne komme som homoseksuel.

Hvad: Café Intime
Hvor: Allégade 25, Frederiksberg.

Hvornår: Dagligt kl. 18-02. Ingen entré.
Læs mere her

Centralhjørnet

Kattesundet 18
1458 København K

Tiden står stille på Centralhjørnet

Foto: Christian Als

Bag de lukkede gardiner gemmer sig en anden af københavns ældste homoperler, Centralhjørnet.

Indretningen er traditionel og lidt bierstube-agtig som på et hvilket som helst andet værtshus, men mange af gæsterne er mænd, og når kønne unge og gråsprængte herrer smilende synger med på gamle Birthe Kjær-travere oppe i baren, så er der ingen tvivl, Cafe Centralhjørnet er et bøsseværtshus. Tonen er frigjort, og alle fra bistandsklienter til direktører er blandt gæsterne.

Ved juletid forvandler baren sig med noget af det mest vulgære i kategorien juleudsmykning. Efter det værste chok har lagt sig, må man dog forbarme sig over den smagløshed, der hærger stedet, og det kan på det kraftigste anbefales ved selvsyn at se det overflødighedshorn af kæmpe julekugler, som hænger i loftet og kaste et medfølende blik på de små hjælpeløse juletræer, som drukner i glimmer og pynt langs væggene.

Hvad: Centralhjørnet.
Hvor: Kattesundet 11, Kbh. K.
Hvornår: Dagligt kl. 12-02.
Læs mere her

Oscar Bar Cafe

Rådhuspladsen 77
1550 København V

Trendy på Oscar Bar Café

Oscar Bar Cafe ved Rådhuspladsen er et trendy samlingssted for bøsser og lesbiske. Her kan du få alt fra dansk smørrebrød til nøje udvalgte vine og velbrygget kaffe. I weekenden breder feststemningen sig langs den 12 meter lange bar.

Cafeen lægger ikke skjul på, at den først og fremmest henvender sig til byens homoseksuelle befolkning. Andre er selvfølgelig også velkomne, men det er altså ikke her man slæber faster Erna fra Jylland hen for at "se giraffen".

Indretningen er smart og hyggelig på samme tid. Her er rustikke orangefarvede vægge, sort/hvidt klinkegulv og runde hvide lamper med blødt lys. Bag den 12 meter lange buede træbar sørger en rillet trævæg for den rette akustik. Der spilles soul, lounge og house, som akkompagneres af den livlige snakken omkring cafebordene.

Hvad: Oscar Bar Café
Hvor: Rådhuspladsen 77, Kbh. V
Hvornår: Dagligt kl. 12-02 Læs mere her

Never Mind

Nørre Voldgade 2, st. tv
1358 København K

Glade dage på Never mind

Festligt og imødekommende homo-sted, der ligger belejligt tæt på Ørstedsparkens spændende og saftige buske for dem, der hælder til det.

Inde bag den blå dør og de hemmelighedsfulde gardiner åbner en venlig og festlig natteverden sig for den kække homo, der foretrækker glad dansemusik: alt fra uundgåelige 80'er-hits og udødelige homoklassikere til Scissor Sisters' nyeste festbasker sætter gang i det danseglade publikum.

Never mind tiltrækker mange forskellige typer i alle aldre, og der bliver ikke set skævt til nogen, uanset om man er toppyntet transvestit i skriggrønne netstrømper eller et afdæmpet kærestepar i fyrrerne.

Hvad: Nevermind
Hvor: Nørrevoldgade 2, Kbh. K
Hvornår: Dagligt kl. 22-06. Læs mere her

Cosy Bar

Studiestræde 24
1455 København K

Cosy Bar - Scor eller bliv scoret

Foto: Ikke oplyst

Evigt populære Cosy Bar har eksisteret i over 25 år, og det er ikke meget, der har ændret sig igennem tiderne - stedet satser fortsat på de lumre dybrøde vægge, dunkel belysning med masser af spejle.

Baren i Studiestræde henvender sig først og fremmest til homoseksuelle, men Københavns heteroseksuelle teenagere har også fået øjnene op for stedet med det lille dansegulv og det store spejl, hvor der lures, flirtes og scores, alt imens Sabrinas Boys Boys Boys vælter ud af højttalerne.

Festen begynder som regel først rigtigt efter klokken 02:00, hvor de fleste gæster ankommer med en i forvejen gevaldig kæp i øret og slutter tidligst i de lyse morgentimer, eller hvis man er heldig - med en ny ven under dynerne.

Hvad: Cosy Bar
Hvor: Studiestræde 24, Kbh. K
Hvornår: Hverdage og søndag kl. 22-06, fre-lør kl. 22-08
Læs mere her

Men's Bar

Teglgårdsstræde 3
1452 København K

Men’s Bar - Macho på den fede måde

Hvis du ved en fejl får forvildet dig ind på Men’s Bar, er du ikke et sekund i tvivl om, at du er landet på en bøssebar.

Indretningen er enkel og sort tilføjet et par regnbueflag, og overdimensionerede fallos-skulpturer taler deres tydelige sprog.

På homobaren i Pisserenden møder du en venlig, men rå atmosfære hvor alt kan ske. Klientellet er fortrinsvis macho-bøsser i jeans og læderoutfit, men indehaverne garanterer dog, at alle mænd uanset påklædning bliver lukket ind.

Baren er udpræget mandevenlig, og kvinder skal derfor ikke regne med at blive serviceret.

Hvad: Men’s Bar
Hvor: Teglgårdstræde 3, Kbh. K
Hvornår: Dagligt kl. 15-02. Læs mere her

Amigo Bar

Schønbergsgade 4
1906 Frederiksberg C

Amigo Bar - Frederiksbergs klassiker

Foto: Simon Bohr
Amigo Bar har en fortid som ren bøssebar, men publikum er gennem tiden blevet mere og mere blandet.

Især i weekenden er stedet også velbesøgt af heteroer, som kommer på grund af den gode stemning.

Dermed er stedet efterhånden blevet en bar for alle, der forstår at feste, og som ikke er bange for nogen, der ikke er som dem selv. Døren er åben hver aften. Også juleaften.

Hvad: Amigo Bar
Hvor: Schønbergsgade 4, Frb
Hvornår: Dagligt kl. 22-06 Læs mere her

Masken Bar & Cafe

Studiestræde 33
1455 København K

Masken - Det bliver ikke billigere

Masken er stedet for især unge bøsser og lesbiske. Med sine lave priser på øl og spiritus, er der gay time (happy hour) i hele åbningstiden.

Du kan også fordrive tiden med meget andet end at drikke. Der bliver f.eks. raflet flittigt i alle slags spil. En gang om året afholdes der turnering i raflespillet Chicago. Men gider du ikke spille med terninger, har Masken et par enarmede tyveknægte, som du kan flå i.

Hvad: Masken Bar & Cafe
Hvor: Studiestræde 33, 1455 København K
Hvornår: Man-tors 16.00-02.00, Fre-lør 16.00-05.00, Søn 15.00-02.00

Læs mere her

K-3

Knabrostræde 3
1210 København K

Fire etagers fest på K3

Pan Club (nu K3) Foto: Privat foto
Adressen Knabrostræde 3 har siden 80'erne huset Pan, et af Danmarks største og mest kendte gå-i-byen-steder for bøsser og lesbiske. Men nu er Pan omdannet til den 'panseksuelle' K3.

På K3 kender man ikke til grænser mellem han/hun eller homo/hetero, men fester lystigt i et inferno af dragqueens, dj's, dværge og dansere på fire etager med upfront dj's fra ind- og udland nederst og disco og klubklassikere ovenpå.

Hvad: K3
Hvor: Knabrostræde 3, Kbh. K
Hvornår: Tors-lør kl. 22-06 Læs mere her