Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 11/05/11

Fem fede gårdhaver til de lyse sommernætter

  • Foto: Colourbox
Hvem bryder sig om at sidde inde i de lyse sommernætter, når man kan sidde ude under stjernehimlen? Her er 5 atmosfæremættede gårdhaver i København.

Molekylære cocktails

Foto: Claus Bech / Scanpix Foto: Ikke oplyst
Nogle vil gerne sidde i en gårdhave og nyde formiddagssolen, mens andre helst vil møde vennerne til en drink efter aftensmaden. I Hotel Twentysevens gårdhave kan du gøre begge dele i Honey Ryder Cocktail Lounge. Gårdhaven har åbent alle ugens syv dage kl. 12-23. Om formiddagen bliver den brugt som café, hvor man kan spise og drikke kaffe i solen, mens man efter kl. 17, hvor bartenderne møder ind, kan dykke dybt ned i Honey Ryder Cocktail Lounges fristende drinkskort.

Her kan man gå på opdagelse i den molekylære cocktailgenre med en »Lipgloss Martini«, der består af vodka, Creme de Framboise, citronjuice, sirup og hindbærskum, eller bestille en god gammeldags Mint Julep. For selv om bartenderne serverer klassikere med et twist og hellere end gerne ser, hvor langt de kan trække deres eksperimenter med de våde varer, handler alt i sidste ende om tilfredse bargæster. Baren har åbent hver dag kl. 12-23 og i weekenden bliver der skruet op for musikken med skiftende DJs.

Hvad: Eksperimenterende cocktails
Hvor: Hotel Twentyseven, Løngangstræde 27, Kbh. K
Hvornår: Åbner torsdag 19. maj

Hotel Skt. Petri

Krystalgade 22
1172 København K

Ekslusivt design

Foto: PR

Gårdhaven bag Hotel Skt. Petri er ikke kun tænkt som et fristed for hotellets gæster, men bliver også brugt i forbindelse med den populære Bar Rouge, der hver weekend trækker feststemte mennesker i deres bedste suits og højeste stiletter. Gårdhaven er – ligesom resten af hotellet – indrettet med øje for detaljen og i en lækker loungestil, der sætter rammen for en aften af de mere eksklusive. Her kan du sippe en enkelt Dry Martini efter arbejde, eller bestille et par retter fra barmenuen hvis sulten skulle melde sig på samme tid som cocktailtørsten.

På barmenuen finder du små hapsere som »Risotto Tatter Tots« og bruchetta med tomat, mozarella, løg og basilikum eller lidt større portioner i form af »Petri Pizza Rolls« og tagliatelle med spicy chorizo. Skt. Petris gårdhave er også en lille oase til en hyggelig aften med veninderne, hvor en cocktail som »Honeysuckle Daiquiri«, der er lavet med gylden rom og frisk honning blandet med pink grape og frisk limejuice, sikkert vil være et hit. Gårdhaven har åbent fra morgenstunden til kl. 22.

Hvad: Cocktails i eksklusive rammer
Hvor: Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22, Kbh. K
Hvornår: Åbnede 1. maj

Fugu

Gammel Strand 42
1202 København K

En lille hemmelighed

Foto: Ikke oplyst

Selv om det ikke er nogen hemmelighed, at København har oprustet på cocktailfronten, er der stadig – næsten – hemmelige steder, hvor du kan sippe din cocktail. Ét af dem finder du på Gammel Strand bag en af byens nyeste cocktailbarer. Barens navn er Fugu, et navn, der ifølge indehaverne er en forkortelse for »Freddy’s Unique Garden Union«, men som også er navnet på en dødbringende, japansk delikatesse.

Fugus eksklusive gårdhave, der ikke bærer spor af, at den blev etableret i 1764, er indrettet i en stram, japansk stil med udendørs bar, der lægger op til en intim aften i tosomhed eller en hyggelig eftermiddag, hvor man kan mødes med vennerne og drikke cocktails efter arbejde. På trods af det lunefulde, danske vejr, vil den lille gårdhave være åben året rundt, hvorfor der også er opsat varmelamper til de kuldskære, ligesom det selvfølgelig er muligt at rykke indenfor i cocktailbaren. Bag den nyåbnede bar står de samme fyre, der driver den Mad Men-inspirerede bar »The Jane« samt burgerstedet »Cock’s and Cows«, der ligger to numre længere nede ad Gammel Strand.

Hvad: Hip, hemmelig gårdhave
Hvor: Fugu, Gammel Strand 42, Kbh. K
Hvornår: Åbner torsdag 12. maj

BrewPub København

Vestergade 29-31
1456 København K

Gården med bryggeri

Foto: PR

Der er læ og lyse nætter i sommerhalvåret i den store, idylliske gårdhave på BrewPub bar og restaurant, der har eget mikrobryggeri og et stort udvalg af øl. BrewPub ligger tæt på Rådhuspladsen og man går ind ad porten og ind i gården, hvor pubben og restauranten er indrettet i en tidligere cykelkælder. Indenfor flyder 14 fadølshaner med eget og andre bryggeriers gode øl, og baren har tilmed et større udvalg af flaskeøl fra nær og fjern. Vil man smage flere øl, kan man bestille et bræt med små shots med fem smagsprøver. Øllet præger også maden.

Køkkenet bruger ofte både gæret og ugæret øl i maden. Brødet bliver bagt med maltet korn, og til nogle typer bruges ølgær, ligesom humle imellem anvendes som krydderi. I restauranten er menukortet stort med frokostretter både med og uden kød og en aftenmenu, der bl.a. passer til en ølmenu af husets mange øl. Selv om spisekortet især er skabt til at spille sammen med udbuddet af øl, kan man skam også få vin på BrewPub.

Hvad: BrewPub
Hvor: Vestergade 29-31
Hvornår: Man-tors kl. 12-24, fre-lø. kl. 12-02, søn. lukket

Restaurant Zeleste

Store Strandstræde 6
1255 København K

Den klassiske

Foto: PR

Zeleste ligger i Store Strandstræde, der løber mellem Nyhavn og Sankt Annæ Plads. Det er lige før, at Zeleste tæller med blandt restauranterne i Nyhavn, selv om man når godt et par husnumre ned ad Store Strandstræde. Selv om det ikke ser sådan ud bugter stueetagen i restaurant Zeleste sig rundt om den mest romantiske, brostensbelagte gårdhave med magelige kurvestole og et overdækket hjørne med en stor, åben pejs, varmelamper og tæpper.

Restaurantens speciale er fisk og skaldyr som østers, hummere og fisk, der næsten lige er halet op af Vesterhavets dyb – og her kan sommernatten fortsætte under Zelestes vinger – næsten i det uendelige. Inden døre er der i øvrigt også mange hyggelige kroge i det gamle hus. De gamle grækere brugte ordet Zeleste om det nye, det fredfyldte eller ligefrem himmelske. Det er sådan set dækkende for den tilstand man nærmer sig i gårdhaven her.

Hvad: Restaurant Zeleste
Hvor: Store Strandstræde 6
Hvornår: Søn-tors 10-22, fre-lør 10-23

 

Det mener brugerne..

Drink med hindbær

Hvor køber man den drink med hindbær? Den vil jeg gerne prøve!

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register