Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 16/07/12

De 5 vinbarer

  • Foto: Thomas Vilhelm, Scanpix Foto: Thomas Vilhelm, Scanpix

Malbeck

Istedgade 61
1650 København V

Argentinske druer på vesterbro

Vinbaren Malbech Foto: Scanpix
I Istedgade ligger den afslappede og intime vinbar Malbeck. Det er to unge akademikere, der står bag vinbaren. De vil meget gerne tale om deres vine og er altid åbne for, at kunderne gerne vil smage. Sammen finder man ud af, hvad man godt kan lide, og i hvilken rækkefølge det skal serveres. Hos Malbeck sidder man på en trappe, indrettet som et skuffesystem, hvor man trækker kasser ud til at sidde på. Det gør, at den halvandet år gamle vinbar praktisk talt indretter sig efter, hvor mange gæster der er. Panton-lamper over den argentinske koskindsbar og musik fra pladespilleren under collagen med billeder fra Buenos Aires' sladderblade får vinbaren til at være funky og moderne. De har omkring 120 forskellige vine, hvoraf cirka 30 af dem kan købes på glas. Et stort køleskab gør, at vinene altid har den rigtige temperatur, og falder man for en vin, sælger Malbeck også ud af huset. Skulle man blive småsulten, kan man bestille lidt tapas med pølse, ost og oliven. Det hele bliver skrevet på regningen, så man først betaler, når man går.

Hvor meget: Et glas vin koster 40-310 kroner for de sjældne topvine Se AOK's omtale af Malbeck her og læs brugernes anmeldelser

Il Senso

Gothersgade 87
1123 København K

På toppen af Italien

Foto: Rasmus Kramer Schou

Over for Kongens Have ligger dette hyggelige og rustikke italienske åndehul. Il Senso åbnede i 2006, og bag den står to unge fyre med en stor kærlighed til Italien. De importerer stort set alle vinene selv, ligesom de flere gange om året tager til Italien for at besøge vinproducenterne. På glas er der cirka 30 forskellige vine at vælge mellem. Derudover kan man også købe hele flasker, og Il Senso har vine, som nok kan få kendere til at nikke en ekstra gang. Men selv om man ikke skulle have den store paratviden omkring emnet, gør personalet meget ud af at tale med kunderne om de forskellige valgmuligheder. Alle spørgsmål er tilladte, og personalet svarer glædeligt. Til vinen kan man også købe forskellige antipasti-retter af italienske specialiteter som pølser og oste. Hver dag har de en dagens specialitet, som sædvanligvis er en varm ret.

Som noget helt specielt kan man også hente en picnickurv til henholdsvis to eller tre personer, fyldt med det bedste fra Italien, og tage med den med over i Kongens Have.

Hvor meget: Et glas vin koster 39-149 kroner
Se AOK's omtale af Il Senso og læs brugernes anmeldelser

Simply Wine

Willemoesgade 31
2100 København Ø

Fransk stemning på Østerbro

Foto: PR

I en høj kælder i Willemoesgade ligger Figaro Bistrot Vinbar, der tilbyder autentisk fransk stemning. Maden, der blandt andet er forskellige dagens retter, som skiftes ud hver anden dag, bestilles fra den lange kridttavle. Bag baren står franskmændene Lionel og Cédric med mange års erfaring i branchen, og som med fransk accent deler ud af deres viden om vin og tiltaler damerne med »Madame«. Rød- og hvidternede duge på bordene udenfor og store vægmalerier og franske plakater indenfor giver en folkelig fransk charme, og den seks år gamle vinbar har cirka 200 vine på flaske, hvoraf omkring 90 procent af dem er franske og kommer fra næsten alle områder af Frankrig. 40 af dem kan man købe glasvis. Vinene skiftes hyppigt ud, og hos Figaro Bistrot Vinbar gør man meget ud af, at der skal være forskellige vine til de forskellige årstider.

Hvor meget: Et glas vin koster 38-60 kroner

Se AOK's omtale af Figaro Bistrot Vinbar og læs brugernes anmeldelser

Österreich

Esplanaden 3
1263 København K

Vinotek med det bedste fra Østrig

Foto: Kristian Sæderup
Hos den snart ti år gamle butik, Österreich, på Esplanaden er det kun vinen, der er i centrum. Derfor kan man heller ikke finde noget menukort i den minimalistiske butik, som er indrettet med to høje lange borde med tilhørende barstole. Udenfor står en enkelt bænk, hvor man kan nyde et glas vin. Sebastian, der er indehaver af den kombinerede vinbar og -butik, importerer vine fra ni forskellige huse i Østrig, som i gennemsnit arbejder med ni-ti forskellige vine. Det giver omkring 80-100 forskellige vine at vælge mellem, hvoraf overvægten er biodynamiske. I princippet kan alle vinene købes på glas. Österreich tager udgangspunkt i almindelig vinhandel, hvor man kan smage på vinen, inden man køber en flaske eller en kasse vin med hjem. Men alle er velkomne til at kigge ind. Ligesom man sagtens kan komme ind og fortælle lidt om, hvad man skal spise til aften og sammen finde ud af hvilken vin, der vil passe til. Blandt Österreichs kunder finder man blandt andet de toneangivende og Michelinstjerne-belønnede toprestauranter i København.

Hvor meget: Et glas vin koster 35-300 kroner Se AOK's omtale af Österreich og læs brugernes anmeldelser her

R Vinbar

Gammel Mønt 14
1117 København K

Vin for kendere

Foto: Else Bjørn

På Gammel Mønt ligger denne fire år gamle vinbar. Det er indehaverne af Restaurationen, der har slået R Bar op ved siden af deres gourmetrestaurant. »Idéen var at lave en bar, vi selv ville komme på,« siger Bo Jacobsen om sin nye bar med de store vinplakater, de mange gamle restaurantslamper i loftet og en lang kridttavle med dagens vin. Det vil som regel være Dennis Christiansen, man møder bag baren, og han sørger for, at du får en vin, du har lyst til, og sikrer sig, at du ikke sidder med et tomt glas, skulle du have lyst til at smage mere. Man kan stå ved høje borde eller sidde i den gamle hjørnesofa fra den tidligere restaurant Brønnum og nyde en af de 30 vine, man kan købe på glas. Til vinen får man serveret grønne oliven og brødcroutoner, og der er nok at gå i gang med for vinelskere, som vil kunne genkende mange af vinene, der kommer fra hele verden. Kælderen er rammen for vinsmagninger eller lidt større selskaber, og det er også hernede, at den store temperaturstyrede vinkælder ligger med flere hundrede forskellige vine. Skulle man blive sulten undervejs, kan man få serveret lidt charcuteri, ost, fisk og skaldyr eller lidt sødt.

Hvor meget: Et glas vin koster 55-195 kroner

Se AOK's omtale af R Bar og læs brugernes anmeldelser her

 

Skriv en kommentar