Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 04/11/14

De 5 med pejs

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Vinteren har godt fat, og julen kalder på hygge. Vi har finkæmmet den kolde by for at finde de hyggeligste steder, hvor du kan lune dig i pejseildens skær.

Lidkoeb

Vesterbrogade 72b
1620 København V

Ild og cocktails

Foto: PR

Cocktailbaren Lidkoeb, som ikke bare er en cocktailbar, men et helt cocktailhus i tre etager, er indrettet i et gammelt pillelaboratorium, og selve pejsen – en smuk og åben sag, som man finder for enden af den lange bar – er etableret i selve den gamle pillekoger.

Får man scoret sig pladserne i Børge Mogensen-stolene foran pejsen, forsvinder timerne hurtigt og lystigt op gennem skorstenen, mens en kaffecocktail med bourbon og rom eller en Konfiture-Daiquiri (stedets specialitet, shaket med husets marmelader) sætter fut under de begavede samtaler foran den flammende ild.

Pejsepladserne er også placeret lige over for den lille scene, hvor der fra 10. februar vil være live-jazz hver søndag. Og flere flammer er på vej: Der kommer endnu en pejs på cocktailhusets øverste etage, når whiskybaren åbner deroppe i slutningen af marts.

Hvad: Lidkoeb
Hvor: Vesterbrogade 72b, Kbh. V.
Hvornår: Man-lør 16-02, søn 18-00

Musen & Elefanten

Vestergade 21
1452 København K

Ild i snablen

Foto: Ikke oplyst

Midt i januar genåbnede det klassiske værtshus Musen og Elefanten i Vestergade efter at have været lukket i fire år. Hele huset er blevet restaureret fra top til tå, og Musen og Elefantens glødende hjerte er pejsen i midten af kælderlokalet, hvor man også finder baren.

Derudover består Musen og Elefanten af tre mindre stuer på førstesalen, hvor der er bordservering. Musen og Elefanten er den eneste beværtning i Danmark, som serverer Carlsberg Elefantøl fra fad, og det skete tidligere gennem snablen på en træelefant, der var værthusets kendetegn frem til lukningen i 2008.

Den populære elefant er nu ved at blive genetableret i et nyt materiale. Værtshuset hed faktisk oprindeligt Elefanten og Musen, men alle gæsterne kaldte stedet Musen og Elefanten, og nu har de nye indehavere taget konsekvensen og ændret navnet.

Hvad: Musen og Elefanten
Hvor: Vestergade 21, Kbh. K.
Hvornår: Ons-lør 18-00

The Living Room

Larsbjørnsstræde 17
1454 København K

Pejs i grotten

Foto: Scanpix

»Når det er koldt, tænder vi op,« siger de hos The Living Room i Larsbjørnsstræde om deres ildsted. I det forrige århundrede var det brød, som ovnen bagte. Men i dag er det frostkolde københavnere, der kan få varmen i tæerne igen i de bløde sofaer og bredearmlæn. Og kan man tænke sig andet end en kop varm hjemmelavet kakao, når flammerne slikker sig om de knudrede kævler?

Den klarer personalet på det hygsomme sted snildt. The Living Room er en ægte lounge på hjørnet af Larsbjørnsstræde og Studiestræde. Menukortet har lette anretninger til morgen og frokost med blandt andet økologiske supper. Du finder de ægte tæpper og den lune pejs i kælderen, der med mellemrum får besøg af DJs. Hvis det ikke er nok til at lokke dig indenfor, så er der i øjeblikket happy hour fra kl. 19 til 21.

Hvad: The Living Room
Hvor: Larsbjørnsstræde 17, 1454 Kbh. K
Hvornår: Man-tor 10-23, fre 10-01, lør 11-00, søn 12-19.

Nimb Bar

Bernstorffsgade 5
1577 København V

Luksus-pejs

Foto: Jan Jørgensen, Scanpix

Nimb Bar, som ligger på første sal i Nimb-bygningen i Tivoli, ligner en balsal med sit lyse gulv af brede fyrretræsplanker og ild i den store pejs nede ved endevæggen – badet i et tindrende, blødt lys fra de enorme krystallysekroner højt under loftet.

Baren serverer klassiske drinks og cocktails samt afternoon tea og en overdådig luksussøndagsbrunch, der blandt andet byder på østers, champagne og hjemmelavet nutella samt mulighed for særligt luksuriøse tilvalg såsom rørt tatar og trøfler til æggene.

Der er ikke billigt på Nimb, men til gengæld er der abnormt lækkert, så trænger du til for alvor at slippe hverdagen, vinteren og spændingerne i nakken, så er det tilbagelænet i en dyb lænestol foran Nimbs kamin, indhyllet i god service .

Hvad: Nimb Bar
Hvor: Bernstorffsgade 5, Kbh. V.
Hvornår: Søn-tor 11 - 24, fre-lør 11-01

Cap Horn

Nyhavn 21
1051 København K

Romantisk ild

Foto: PR

Bordet ved siden af pejsen på Cap Horn i Nyhavn har nummer 14. Det er restaurantens mest populære bord, for her sidder man intimt for sig selv, samtidig med at man har et fint vue ud over restauranten. Så hvis du vil invitere kæresten på en romantisk middag foran pejsen i den nostalgiske, maritime restaurant., skal du være ude i god tid.

På Cap Horn er de ikke fedtede med brændeknuderne, så vær forberedt på, at du godt kan få sved på panden, når du sidder med ryggen til pejsen. Som den sande gentleman du er, giver du selvfølgelig din date den bedste plads med udsyn til flammerne.

Varmen kan så senere fungere som den perfekte undskyldning for at rykke nærmere under desserten. Er bord 14 optaget, står bordene nummer 11 og 12 også tæt på pejsen.

Hvad: Cap Horn
Hvor: Nyhavn 21
Hvornår: Man-fre 10-24, lør-søn 09-24

 

Skriv en kommentar