Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 06/09/12

De 5 kvalitetsbarer

  • Foto: PR Foto: PR
Udvalget af københavnske kvalitetsbarer bliver stadigt større og mere varieret. Her er fem af de nyeste, som strutter af personlighed og stil.

Madam Chu's

Gammel Strand 40
1202 København K

Den eventyrlige

Foto: Ikke oplyst

Paul Muldowney, som er manden bag smugbaren The Union (den, som ikke har noget skilt, kun en gylden dørklokke), har åbnet en ny bar på Gl. Strand for eventyrlystne æsteter med mod på høje promiller og dybe samtaler: Madam Chu’s.

Også her er det ambitionen, ligesom på The Union, at man skal føle sig suget ind i en helt anden verden langt væk fra København, når man træder ned i den dunkle hule, og det er lykkedes.

Der er plads til hele 26 siddende gæster foran selve baren, der strækker sig langt gennem lokalet som et velskrubbet, skinnende skibsdæk med kurs mod mørke kontinenter, og som man sidder der under de stemningsfulde kobberlamper, kan øjnene gå på uendelig opdagelse i et væld af håndplukkede kuriositeter hentet hjem fra Shanghai og Singapore, mens smagsløgene sendes afsted på overraskende eventyr af potente cocktails med rød peberfrugt (Red or Dead), rabarber og mint (Happy Ending) eller dild og karamel (Sabina All Night Long).

Når de tømte glas skal samles ind, foregår det ikke med en kedelig opvaskebakke men i en kinesisk trætønde med svanehals, og den slags detaljer giver visuel underholdning nok til mange besøg i denne absolut smukkeste nye tilføjelse til det københavnske barlandskab.

Find din egen yndlingsmærkelighed i det elegante mylder. Men gå ikke glip af konvolut-tapetet på toilettet, som består af gamle kærlighedsbreve fra 2. verdenskrig.

Hvad: Madam Chu’s
Hvor: Gammel Strand 40
Hvornår: Tir-lør kl. 18 til meget sent

Vibes Apotek

Ydunsgade 5
2200 København N

Den usædvanlige

Foto: Sandra Skriver

Man kan blive helt lykkelig over, at der eksisterer noget så unikt som Vibes Apotek i København – og så endda med en helt flabet placering på det yderste Nørrebro, langt væk fra de sædvanlige cocktailruter.

Den lille cocktailbar har været åben et stykke tid men er netop blevet udvidet med endnu et rum: en hule af et baglokale med dj-pult og persiske tæpper fra gulv til loft. Indehaver Thomas Vibe er et veritabelt festfyrværkeri af muntre ideer og får sjælfuld originalitet ud af ting, andre ville have kasseret.

Barstolene er overskårne birkestammer, og gamle støvsugere fungerer som blomstervaser. Der er sort absint og ratzeputz-snaps i glassene og paranoia-Rembrandt og vildsvinehoveder på væggene. Her er absolut ingen friskpresset frugt, for den slags er dyrt, og her skal de lokale og de studerende også kunne være med.

Til gengæld bobler cocktailkreativiteten frem fra pipetter, sære sirupper og mystiske eliksirer og urteekstrakter på de pyramideformede amagerhylder, og blandt de populære husspecialiteter er vodka- og agurkesagen Headfuck No. 1, Igenfær til 35. kr. og Sort Mælk til 40 kr. Sig endelig heller ikke nej til mærkelige shots – f.eks. det lyserøde barbie-squirt serveret i dværgglas. Herligt, intet mindre.

Hvad: Vibes Apotek
Hvor: Ydunsgade 5
Hvornår: Tor-lør 19-24

Strøm Bar

Niels Hemmingsensgade 32
1153 København K

Den historiske

Foto: Rasmus Kramer Schou

For historisk cocktailnørderi i topklasse skal man vende snuden mod byens nyeste cocktailbar Strøm, som de svenske brødre Andreas og Mikael Nilsson har åbnet ved Gråbrødre Torv. De to har sammenlagt mere end ti års erfaring fra de bedste københavnske cocktailbarer, og på Strøm oplyser cocktailkortet ikke bare om ingredienser men også om de årstal, hvor de enkelte cocktails for første gang optrådte på skrift.

Det gjorde en Hoffman House Fizz for eksempel i 1912, mens en Silver Dollar er Mikaels egen (konkurrencevindende) nyskabelse fra 2011.

Strøm er også den eneste cocktailbar i byen (endnu), som serverer cocktails på fad, hvilket er en større tendens på cocktailbarerne i USA. Og det er altså ikke bare et billigt trick, som skal få cocktailudskænkningen til at gå hurtigere. Smagsnuancerne i Philly Fish House-punchen bliver bare blandet endnu bedre sammen på den måde. Og ja, så går det selvfølgelig hurtigere. Prøv den. Eller prøv klassikeren Dark'n'Stormy, som også kan fås som draft-cocktail netop nu og efter sigende skulle blive endnu bedre af at blive serveret på den måde.

Baren er indrettet i moderne art deco-stil og ligger i de lokaler, som tidligere husede den irske Bloomsday Bar.

Andreas og Mikael Nilsson har åbnet Strøm sammen med Simon Haugaard Pedersen. Den officielle åbningsfest fandt sted 1. september 2012.

Hvad: Strøm Bar
Hvor: Niels Hemmingsensgade 32
Hvornår: Ons-tor 17-01, fre 16-02, lør 18-02

Copenhagen Sankt P.

Sankt Peders Stræde 45
1453 København K

Den festlige

Foto: Fra Copenhagen Sankt P's Facebook-side

Seks af indre bys mest energiske party-promotere, som har haft festfingrene dybt nede i alt fra Comafester til de lange køer foran Toldbodens natklub, har åbnet en bar i Sankt Peders Stræde. Baren er et hyggeprojekt – en cocktailbodega, hvor de selv har lyst til at hænge ud og sludre.

Stemningen skal være afslappet og nede på jorden, men baren er naturligvis udstyret med et toptunet anlæg og en dj-pult, der både har plads til Kenneth Bager, der kommer forbi med propfyldte pladetasker, og helt nye talenter, som har lyst til at teste sig selv bag pulten. Og ja, det udvikler sig ofte festligt (selvom dansegulvet er minimalt).

Den mest populære cocktail på adressen er i øjeblikket en Ginger Passion til 95 kr., mens barkortets farligste sag er Langelandsteen (med absint), som beskrives som ”rigtigt sindssyg, men også meget sjov efter tyve minutter.” Hver onsdag er der onsdagssnyd, hvor der spilles terninger om tusind kroner til en barregning.

Hvad: Copenhagen Sankt P.
Hvor: Sankt Peders Stræde 45
Hvornår: Ons-lør 20-02

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register