Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 09/05/12

De 5 fester på vandet

  • Streetparade nu til søs jazzfestivalen slutter idag. Foto: Claus Bjørn LarsenStreetparade nu til søs jazzfestivalen slutter idag. Foto: Claus Bjørn Larsen
Skibet er ladet med fest og musik! I maj rykker festlighederne ud på vandet, hvor færger og kanalbåde lægger rammer om alt fra jazz til techno. Find vej til den rigtige båd her.

Tidspunkt:

Fredag 18. maj. 2012, kl 20:00
Se alle datoer

Havnegade 50

Havnegade 50
1058 København K

Nu rykker Coma Club ud på vandet

Foto: Ikke oplyst

Den mest farverigt lastede festbåd, som kommer til at cruise rundt på det københavnske havnevand denne sommer, bliver uden tvivl Coma Clubs »kærlighedsbåd«. Jep, Coma Club, somhar omdannet både Nationalmuseet og en bankboks til festpaladser, rykker ud på vandet næste weekend, og der er naturligvis – som altid – festlig dresscode, der påbyder, at festdeltagerne er så kulørt og kreativt klædt på som overhovedet muligt. Comagæsterne plejer ikke at have ret mange hæmninger i den retning, men mon ikke både galskaben og kreativiteten lige får en tand ekstra, når festen rykker fra land og ud på de vilde bølger? Når først båden har lagt fra kaj, sejler Coma-klubben ihvertfald ud i sit helt eget univers i de fem timer, cruiset varer. Arrangørerne lover flot uniformeret båd-crew, billig bar, spejlkuglehest og redningskranse ombord, og Kenneth Bager spiller et fire timer langt Amnesia 1989-sæt for de 230 gæster, der er plads til på det festlige skib. Og ellers er det bare fuld kraft frem. Hvad der sker på Comabåden, bliver på Comabåden.

Her er weekendens tungest læssede festbåd

Foto: Ikke oplyst

Det bliver et syn for nordiske guder, når en kanalrundfart læsset med rock- og metal-elskende headbangers indtager de københavnske kanaler lørdag eftermiddag med en velforsynet bar ombord og en lydmur af tung, forvrænget guitar og dobbelte stortrommer brølende ud fra potente højtalere. Det er rockfestivalen Copenhell, som med dette festlige mini-togt markerer, at der kun er lige godt en måned til den tre dage lange festival rammer Refshaleøen. Copenhell Metal Cruise blev udsolgt på bare en dag, så det er desværre ikke længere muligt at komme med ombord, men derfor kan man sagtens få fornøjelse af den: Placer jer på en kaj ved kanalerne og nyd synet (og lyden), når den tungtlæssede båd sejler forbi, eller hæng ud på strandbaren Halvandet, hvor kanalrundfarten gør holdt sådan cirka halvvejs - med uddeling af benhårde vodkashots til de tørstige søfarende. Når togtet er slut, og metal-entusiasterne går fra borde, fortsætter festen på Pumpehuset, hvor der er hård rock og fest hele natten med bl.a. amerikanske Every Time I Die og Make Do And Mend.

Tidspunkt:

Lørdag 21. apr. 2012, kl 15:00
Se alle datoer

Oslobåden

Dampfærgevej 30
2100 København Ø

Nu sejler rockbåden igen

Carpark North spiller på første årgang RockCruise i 2006 Foto: Bax Lindhardt
Er du så vild med vand, at du kan klare flere dage på det våde element, så er et Rockcruise måske en idé. DFDS startede for syv år siden dette koncert-krydstogt sammen med Dansk Rocksamråd (ROSA). Den nye sejlende scene har gennem tiden haft både store og små kunstnere fra både Danmark og Norge på programmet. Uanset hvem der står på scenen er disse koncerter dog en noget anden oplevelse end koncerter på de traditionelle spillesteder, hvor man har fast grund under fødderne på grund af de forholdsvist intime rammer på overfarten mellem København og Oslo. Det er altså rock på åben sø med dertil hørende søgang og bølgeskvulp. 25. maj er det nyeste skud på den danske electro-rock-stamme, Reptile Youth, der bogstavelig talt vil rocke de små 300 mennesker, der er plads til i Heaven 11, som normalt fungerer som skibets diskotek. Man skal sætte to dage af til en koncert af denne slags, men så får man også den flotte indsejling til Oslo og en dag i den norske hovedstad med i købet. Billetprisen dækker overfart, kahyt og koncert.

Tidspunkt:

Søndag 6. maj. 2012, kl 19:00
Se alle datoer

Nyhavn - ved det gamle anker

Nyhavn 1
1051 København K

Jazz på kanalerne

Foto: Claus Bjørn Larsen
En havnerundfart er altid en fornøjelig beskæftigelse, og når den krydres med lystig jazzmusik, bliver turen rundt i Københavns kanaler næppe mere festlig. De såkaldte Jazzcruises har nu sejlet i et par år, og denne sæson er netop skudt i gang med et program, der byder på cirka 60 afgange med tilhørende jazzkoncerter frem til udgangen af året. Det er primært den gren af jazzen, som Dirch Passer ville kalde happy jazz, eller som populært kaldes fadølsjazz eller tissemandsjazz, som man kan høre på havnerundfarterne. Glade, lettilgængelige og publikumsvenlige toner, hvor alle kan være med. Fire danske jazzorkestre deler tjansen med at underholde på sejlturene, og de sejlende musikere skifter jævnligt sætliste gennem sæsonen, så man kan roligt prøve turen mere end én gang. Søndag 13. maj kl. 19 sætter sæsonens anden jazzcruise fra kaj, og her sørger Doc Houlinds All Stars for musikken. Start- og slutdestination er Nyhavn ved Mindeankeret, og en havnerundfart med jazzmusik varer cirka halvanden time.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register