Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 11/07/12

De 5 datesteder

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann

Cafe Viking

Ægirsgade 36
2200 København N

Ølhunde

Foto: Katrine Emilie Andersen
Indrømmet, en bodega lyder umiddelbart ikke monsterromantisk, men det kan være en god test. Gider man ikke se en mand på en bodega, kan man godt tage det som fingerpeg om, at man måske dybest set ikke gider ham - og af og til kan en kold øl altså være en lise for en hårdtprøvet storbysjæl, der har drukket alt for mange sure drinks og slimede white russians på smarte barer. Cafe Viking på Nørrebro er et godt sted for bodeganovicer. Den er godt udstyret med både billiardbord og massive egetræsmøbler, men også med ølkort præmieret af De Danske Ølentusiater, og man er ikke bange for at få tæv af stamkunderne, selvom man kommer til at smile til deres hund. Forvent dog ingen hjælp i baren, når man spørger »hvad ville du foretrække?«, for mutter bag disken siger bare »jeg synes, de er gode alle sammen.« Så kan man selvfølgelig starte fra en ende af - på et tidspunkt glemmer man det så nok også, hvis daten er lidt kedelig.

Hvad: Cafe Viking
Hvor: Ægirsgade 36, Kbh. N
Hvordan: Man-lør 9-01, søndag 9-20

Plaza Library Bar

Bernstorffsgade 4
1577 København V

Ældre Herrer

Foto: Søren Bidstrup

Nogle gange føles Library Bar som en bedemandsforretning, andre gange er det lige, det man står og mangler. Især hvis selskabet er af lidt ældre dato, kan det stille rum med mørkt træværk, dybe læderstole og diskrete tjenere være helt fint til en date, hvor der samtales alvorligt om Wagner og Wegner, mens man kun ganske svagt antyder, at man da anerkender, at modparten har et andet køn end en selv. Library er som regel i hverdagene ikke alt for fyldt, så baren er også et ganske udemærket sted til at se en aller anden, som man ikke vil ses alt for offentligt med. Så kan man altid over et glas champagne, serveret med et »sågerne«, vurdere om man egentlig er i gang med at score nedad eller om han er ret kedelig, selvom han er lidt kendt.

Hvad: Library Bar
Hvor: Hotel Plaza, Bernstorffgade 4, Kbh. V
Hvordan: Man-tors 16-24, fre-lør 16-01

Friluftstyper

Foto: Kim Haugaard
Det lyder ufarligt »lad os mødes og gå en tur«, men du risikerer at trave af sted ved siden af et kedsommeligt væsen, hvis sætninger med garanti indeholder ordnene »mig, mit, mine og jeg« i variation over temaet »så god er jeg faktisk« eller og endnu værre »alle andre er nogle idioter, også mine eks'er«, og så er der lige pludseligt meget meget langt rundt i Frederiksberg Have. Aftal i stedet at mødes ved Baresso på Østerbrogade og gå rundt om Søerne, der er som skabt til en date. Er han absolut ubrugelig, så nøjes med en sø, og ku' han være manden i dit liv, så tag turen rundt om dem alle. Er han decideret forfærdelig, så fake en mindre ulykke med kaffekoppen og undskyld dig med, at du må hjem og rense caffe latten af din frakke. »Ses vi igen. Ja da. Lige pludseligt (med mindre jeg når at løbe væk).«

Hvad: Baresso
Hvor: Østerbrogade 72, Kbh. Ø
Hvordan: Man-fre 7-21, 8.30-19.30

 

Fodboldtosse

Foto: Ikke oplyst
Mænd er ikke så svære. Det slår aldrig fejl. De bliver imponerede af piger, der går op i fodbold, så foreslå endelig Parken (med stort, ikke noget med Fælledparken) til en date, hvor I kan kombinere en øl med at råbe lidt af dommeren, og viser manden, du står ved siden af, sig at være grufuldt kedsommelig, så har du i det mindste 22 veltrænede mænd i shorts at nærstudere. Skal du gøre mere indtryk, så tal om at du savner Brede, sig »vi kan vel ikke nå en menu 1 før pausen« og se ud som om du væmmes voldsomt, hver gang Brøndby nævnes. Er manden morsom eller kampen så kedelig, at mindet må druknes, så gå på Parkens Sportscafé og få en øl bagefter. Her er også ret stor udvalg i andre mænd - og meget få kvinder - så du kan nå at overveje, om du har brug for en udskiftning.

Hvad: Parken
Hvor: Øster Alle 50, Kbh. Ø
Hvordan: FCK's første hjemmekamp i efterårssæsonen er 21. juli kl. 19

K Bar

Ved Stranden 20
1061 København K

Bysmartenheimere

Foto: PR

K Bar er et godt sted til en date fra mandag til torsdag med en bysmart type, men hold jer væk i weekenden, hvor stedet er oversvømmet af advokater (med det kækt løsnede slips) og reklamefolk (med åh så skøre briller). Sæt jer i baren, hvis I har brug for at kunne snakke lidt om det, bartenderen laver, eller i det lille rum til højre for baren, hvis der er chance for et kys eller to. K Bars signatur-Martini er stærk og velsmagende, snup to af dem, og du balancerer midtvejs mellem overhovedet ikke genert og lige lidt for åbenmundet - har du tænkt på, at hans øjenlåg er lige lidt for hængende, er det nu, du kommer til at sige det højt. Pas også på barstolene, hvis du pludselig får lyst til at hive din date ind til brystet i en voldsom omfavnelse. Det er ikke kønt, hvis I vælter. Eller særligt storbysmart.

Hvad: K Bar
Hvor: Ved Stranden 20. Kbh. K
Hvordan: Man-tor 15-01, fre 15-02, lør 17-02

 

Skriv en kommentar