Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 18/04/18

Curfew

 • Velkommen på Curfew i Stenosgade på Vesterbro.Læs meget mere om Curfew her Foto: Ikke oplyst

  Velkommen på Curfew i Stenosgade på Vesterbro.

  Læs meget mere om Curfew her

  Foto:
 • Cocktailen 'El obsequio' til 110 kr. Består af  Havana 3 rum, lime juice, mimosa syrup, Lillet blanc. Foto: Rasmus Kramer Schou

  Cocktailen 'El obsequio' til 110 kr. Består af  Havana 3 rum, lime juice, mimosa syrup, Lillet blanc.

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Curfew er fyldt med sjove historiske cocktail himstregimser og collecters items. Humberto er nemlig seriøs cocktail-nørd og har samlet i over 20 år. Hans samling af shakere er en regulær tidsrejse igennem alverdens cocktailbarer med udgaver i både Sterlingsølv og glas - nidkært fundet online eller alverdens antikvitetshandlere til priser op til 1.000 euro - og selvfølgelig sat på udstilling i baren.Læs meget mere om Curfew her Foto: Rasmus Kramer Schou

  Curfew er fyldt med sjove historiske cocktail himstregimser og collecters items. Humberto er nemlig seriøs cocktail-nørd og har samlet i over 20 år. Hans samling af shakere er en regulær tidsrejse igennem alverdens cocktailbarer med udgaver i både Sterlingsølv og glas - nidkært fundet online eller alverdens antikvitetshandlere til priser op til 1.000 euro - og selvfølgelig sat på udstilling i baren.

  Læs meget mere om Curfew her

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Læs meget mere om Curfew her Foto: Rasmus Kramer Schou

  Læs meget mere om Curfew her

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Stolene er specialfremstillet, og på væggene hænger originale tidsløse plakater samt et billede fra filmen 'Cocktail' signeret af - wait for it.... Mr. Tom Cruise. Foto: Rasmus Kramer Schou

  Stolene er specialfremstillet, og på væggene hænger originale tidsløse plakater samt et billede fra filmen 'Cocktail' signeret af - wait for it.... Mr. Tom Cruise.

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Læs meget mere om Curfew her Foto: Rasmus Kramer Schou

  Læs meget mere om Curfew her

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Læs meget mere om Curfew her Foto: Rasmus Kramer Schou

  Læs meget mere om Curfew her

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Curfew ligger lige overfor den katolske Jesu Hjerte Kirke. Det passer måske også meget godt med syndsforladelse på den ene side af gaden og syndens alko-hule på den anden.Læs meget mere om Curfew her Foto: Rasmus Kramer Schou

  Curfew ligger lige overfor den katolske Jesu Hjerte Kirke. Det passer måske også meget godt med syndsforladelse på den ene side af gaden og syndens alko-hule på den anden.

  Læs meget mere om Curfew her

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Cocktailbaren Curfew dyrker den klassiske speakeasy-stil og kunne også fungere som cocktail-museum.

'Min kæreste var RIGTIG glad for, at jeg åbnede min bar,' fortæller portugisiske Humberto Saraiva Marques. Før var hans og kærestens lejlighed nemlig fyldt til randen med shakere, måleglas, spiritusflasker, glas, billeder og plakater i gamle rammer.

Den lignede et cocktail-museum.

Se billederne fra Curfew: Ny cocktailbar oser af elegance

11. april 2015 slog han så dørene op til cocktailbaren Curfew i Stenosgade 1 og fik luft hjemme i privaten.

Syndsforladelse på den anden side

Det er i øvrigt den gade, der går direkte fra Sankt Jørgens Sø og ned mod Vesterbrogade, og Curfew ligger lige overfor den katolske Jesu Hjerte Kirke.

Det passer måske også meget godt med syndsforladelse på den ene side af gaden og syndens alko-hule på den anden.

Curfew oversat til dansk betyder nemlig udgangsforbud eller spærretid, og er især kendt fra forbudstiden i USA, hvor den religiøst baserede afholdsbevægelse i 1920-33 fik den fikse idé, at alkohol pludselig skulle være forbudt.

Well, vi ved alle sammen, hvordan det gik. Forbudstiden er næsten kendt som guldalderen for alkohol, vilde fester og cocktails.

Moderne speakeasy
Det er da også i den boldgade, at Humberto dribler drinks i sit moderne take på en speakeasy bar med dertilhørende dunkelt lys og ridsede jazz-plader på grammofonen.

»Jeg har samlet ind til den her bar, siden jeg var 15 år gammel, eller i 20 år. Jeg er nok det, man må definere som en samler,« siger han og viser et helt klædeskab fyldt med spiritusflasker med adskillige år på bagen. Her står blandt meget andet en original Kina Lillet og en tussegammel Peychaud's Bitters.

Humberto museet
Hans samling af shakere er en regulær tidsrejse igennem alverdens cocktailbarer med udgaver i både Sterlingsølv og glas - nidkært fundet online eller alverdens antikvitetshandlere til priser op til 1.000 euro.

Menukortet
Her er plads til 100 gæster, cocktailpriserne ligger omkring 120-140 kr. pr. cocktail og byder på sæsonprægede cocktails.

I efteråret 2017 og vinteren 2018 har menuen bl.a. været inspireret af store romaner fra det 20. århundrede. Her kan man f.eks. nyde en Clockwork Orange, en Lolita eller en The Catcher in the Rye. Menukortet består af flere kapitler, så der er et hav af forskellige cocktails at vælge mellem. Man finder også de mere kunstneriske og er man til det helt klassiske kan man også få både Negroni, og Old Fashioned.

Humberto har tidligere arbejdet på cocktailbaren 1105, samt skrevet massevis af artikler for Euroman (det er ham, der er Mixologen), Liquor.com, Thebartist.com, samt været bartender på fire- og femstjernede hoteller i Sydfrankrig og Skotland.

Han har udviklet sig til en seriøs bartender med stort s, han producerer flere af sine egne bitters, likører og sirupper og kan sin cocktailhistorie på fingrene - og er ikke bange for at dele ud af dem.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.