Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 04/03/15

Charlie's Bar

Charlie's Bar

Pilestræde 33
1112 København K

Åbningstider

Man 14.00-24.00, Tir-ons 12.00-01.00, Tor-lør 12.00-02.00, Søn 14.00-23.00

Kontakt

33 32 22 89
 

Diverse

AOK anbefaler

 

 

 

  • charlies bar ian russel Foto: Mogens Ladegaard </br> Ian Russelcharlies bar ian russel Foto: Mogens Ladegaard
    Ian Russel
I Pilestræde finder du en pub, som virkelig går op i deres øl.

Charlie's er en stambar med godt øl i de mange fadølshaner.

Ejeren
Da Iain Russel overtog Charlie's Bar i Pilestræde, var det med ambitionen om at revolutionere den københavnske øl-kultur. Han havde før boet i London, og det var hans tidligere job som stenhugger, der havde trukket ham til Danmark. Men det stod ham hurtigt klart, hvad han savnede mest:

A decent beer - en ordentlig øl.

Hans idealer for baren er, at det er et "folk house" - et sted for alle og enhver, hvor man kan komme og få en god øl og en snak, og der er samklang mellem dem, der står foran og bag baren.

I stedet for at vende næsen hjem til pubbernes hjemland, besluttede han at gøre noget ved det. Og i foråret 2002 fik han bevis for, at det var lykkedes. Charlie's Bar har også fået prisen Cask Marque, som svarer til gastronomiens tre Michelin-stjerner.

Prisen
I 2002 modtog Charlies bar prisen Cask Marque. Prisen uddeles af den engelske øl-industri, og øl-testerne er lige så kritiske som Michelins prøvespisere. Kun fire procent af de 62.000 pubber i Storbritanien kan bryste sig af at have fået prisen.

Kravene er, at pubben skal føre engelsk kvalitets-øl, og at det skal behandles og serveres, så det smager bedst muligt. Testerne besøger baren to gange, inden de beslutter sig for at give pubben Cask Marque-prisen, og vender derefter tilbage to gange hvert år - sikkert ikke et job, som er svært at få besat...

Publikum
Barens publikum er meget blandet, men mange af dem kender hinanden, fordi de kommer her tit. Det betyder ikke, at Charlie's er en lukket fest. Tværtimod. I sommeren 2001 fik Charlie's mulighed for at åbne den smalle facade ud mod Pilestræde, når vejret tillader det.

18 fad-øls-haner fylder pladsen bag baren. Filosofien bag Charlie's Bar er at støtte de uafhængige bryggerier og at sælge kvalitetsøl. Og det levner ikke plads til Carlsberg-produkter, slår Iain Russel fast. De mange øl-typer stiller store krav til vedligeholdelse af tryk.

En ordentlig fadøl er ikke pasteuriseret, og holdbarheden er derfor kort. Men gevinsten er smagen. Den er langt mere kompleks end i masseproduceret øl, og det er også derfor, at der er behov for de mange forskellige haner.Der skal være noget for enhver smag. Derfor kan repertoiret også forventes skiftet med tiden. Det er "People's Choice", ifølge Iain Russel.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester