Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 07/08/14

Cafe Intime

  • Cafe Intime på Frederiksberg. Foto: Kristian SæderupCafe Intime på Frederiksberg. Foto: Kristian Sæderup
Cafe Intime er fortrinsvist en bøsse/lesbisk-bar, men der kommer også mange heteroer for at opleve den helt særlige og meget frederiksbergske stemning på baren lige ved Frederiksberg Rådhus.

Det store flygel fylder en del i den lille cafe, men det er med god grund for det har igennem tiderne skabt masser af stemning til aftenerne med cabaret, revy og fællessang.

Cafeen kan iøvrigt spores helt tilbage til starten af 1920'erne, hvor navnet var Vinrestaurationen "Intime". I de gamle dage var der privatlivssikrede båse så kun bartenderen kunne følge med i livet ved de enkelte borde. Muligheden for lidt privatliv og det underjordiske toilet som lå lige udenfor var sandsynligvis med til at gøre caféen kendt som et af de første steder, hvor man kunne komme som homoseksuel.

Hvad: Café Intime
Hvor: Allégade 25, Frederiksberg
Hvornår: Dagligt kl. 18-02. Ingen entré

Brugeromtale

Frederiksberg er kendetegnet ved sine mange alléer og gader, i den eneste der er begge dele, Allégade, ligger Cafe Intime. Træd ind og mærk historien mens du skriver den. Cafe Intime er din dagligstue, dit feststed, dit jazz-sted - stedet hvor du tager din første date til stille toner fra flygelet på en tidlig hverdagsaften, eller tilbringer dine glade og feststemte aftener mens ny og gammel musik spilles og synges af vores pianister, sangere og sangerinder.

Cafeen startede sit spraglede liv i starten af 1920erne kraftigt inspireret af livet på Montmartre og Under den Linden. I officielle papirer fra dengang gik Cafe Intime under navnet Vinrestaurationen "Intime". Mange mennesker har igennem de sidste 80år haft ansvar for at holde Cafe Intimes mange hjerter bankende. Aase Lumbye, Winnie Ravnebjerg Fridorff, Monika Pallesen og Frank Martin er nogle få. Jeg, Lars Leth, vil de næste, forhåbentlig, mange år holde dette ansvar.

Cafe Intime har alle år været et frisindet sted - her kan du komme anstigende, indstigende ja sågar nedstigende med alle dine specialiteter, præferencer og idealer. Husk dog gerne den glade, lystige, livlige, rummende, underholdende, og måske kærlige stemning. Let melankoli rummes også, dog kun i mindre doser. :-)
rialto teatret, riddersalen, aveny t, avenu, betty nansen
Igennem de sidste mange år har det været fast tradition at der hver aften er pianist ved flygelet - at der hver søndag er jazz med et lækkert orkester og at der indimellem er sprudlende arrangementer med alt fra de lækreste musikere, til de mest gaggede performere som giver den gas i de vildeste DragShows. Det er vores intention at holde fast i de bedste og muntreste traditioner og føje nye til langsomt og i respekt for stedets historien.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.