Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 19/03/15

Bo-Bi Bar

  • bo-bi bar Foto: Torben Christensenbo-bi bar Foto: Torben Christensen
Baren er tilholdssted for kunstnere, forfattere og alle med hang til øl og trang til snak. Her drikkes der flaskeøl og suppleres med et hårdkogt æg fra disken. Der er ikke ændret på de røde lamper og det røde tapet siden begyndelsen af århundredet.

En sømand gik i land engang i 1917, købte den første bardisk i København og startede Bo-Bi Bar. Sådan lyder sagnet om det berømte lille sted i Klareboderne, hvor kunstnere, embedsmænd, journalister og 9-17-folket lige siden Første Verdenskrig har lagt vejen forbi.

Her drikkes øl fra flaske, og ind imellem suppleres der med et hårdkogt æg fra disken.

Bo-Bi har haft samme ejer siden 1977 og der er ikke ændret på de røde lamper, det røde tapet og hele livmoderstilen, siden dengang i begyndelsen af århundredet, hvor sømanden kom direkte hjem fra New York, og Bo-Bi Bar blev den første amerikanske bar i København med et langt lokale domineret af en bardisk.

Sammen med den dunkle belysning er skabt en scene som i et amfiteater, med underholdningen centreret omkring bardisken.

Indretningen gør det svært ikke at falde i snak med andre, og i Bo-Bi Bar er samværet helt anderledes end livet på cafeerne efter fransk og italiensk model, hvor det er meningen, at folk kommer ind, drikker en kop kaffe eller et glas vin og går igen.

På Bo-Bi Bar har de forstået at kombinere bardisken med den danske bællekultur, hvor der drikkes i timevis. Ellers har de ikke gjort noget særligt, men det har de til gengæld gjort så godt, at Bo-Bi Bar i 1998 blev udødeliggjort i Christian Braad Thomsens film 'Den Blå Munk'. Øllet er primært fynsk bryg fra Refsvindinge.

For at understrege den sociale stemning, er ikke tilladt at have sin mobil oppe af lommen på Bo-Bi Bar, og man skal derfor udenfor, hvis man vil ringe.

Læs Alt Om Cafe & Natteliv i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.