Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 29/04/15

Balderdash

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Cocktailscenen i København boomer disse år. En af de nyeste drenge i klassen hedder Balderdash. Her er cocktails, galleri og spirituslaboratorium.

Geoffrey Canilao er en af de tunge drenge i det københavnske cocktailmiljø. Han er egentlig født og opvokset i restaurationsbranchen i både San Francisco og New York, hvor han blandt andet arbejdede på den verdenskendte Employees Only, inden han som alle andre blev tiltrukket af Danmarks ukronede magnet:

"En pige. Som alle andre kom jeg til  København på grund af kærlighed, og nu er jeg vel egentlig dansker," fortæller han.

Han havde i flere år været chefbartender på The Union, men "...altid haft en drøm om at starte mit eget". I starten af 2015 blev drømmen til virkelighed.

På trods af Geoffrey Canilaos cocktail-skills er han ikke meget for at kalde Balderdash for en cocktailbar.

"Nej, Balderdash er, hvad folk gør den til. Ja, man kan få cocktails, men man kan også få øl og vin. Den historie den skal fortælle, skal være gæsternes historie. Folk spørger altid 'what is the fucking concept?' Men jeg vil ikke sættes i bås her, Balderdash kan gå i mange retninger. Fokus er blot på, at folk ved, vi serverer kvalitet og huuugge," siger han med tillært accent på vores hyggelige ord.

Ren vrøvl
Balderdash er engelsk og betyder frit oversat: Vrøvl. Eller nonsens. Og det hænger også sammen med stedets karisma.

Når man træder ind af døren i huset fra 1732, er der bygget en svingende gylden bar til højre. Nede for enden i bindingsværkslokalet hænger der et spejl på en væg. Geoffrey åbner en skjult dør.

"Det er vores Narniadør," forklarer han. "Herinde bliver et privat selskabslokale med plads til 10-12 mennesker, der kan sidde lidt for sig selv."

Der kan arrangeres smagninger, møder eller mad. Balderdash har nemlig også overtaget et køkken på førstesalen, hvor det er meningen, at Geoffrey Canilaos nationale og internationale kontakter kan forberede mad, hvis der f.eks. skal holdes en pop-up.

"Vi serverer som sådan ikke mad på Balderdash, men når vores venner bruger køkkenet til deres events, kan der bliver lavet ekstra og vi pludselig serverer tacos den ene dag, nordisk mad den næste og noget helt tredje den femte dag. Alle vil gerne til København disse dage og lave noget, så der skal nok blive run på."

Til venstre fører en trappe ned til området med pejsen, hvor gæsterne bliver serviceret. De kan for øvrigt sidde i et skønt miks af gamle bløde stole og nyere danske designfrembringelser.

I ørene er det god sandsynlighed for, at de får jazz, men der bliver også smidt en omgang Rabalderstræde på.

"Ja, vi er jo i København, så vi skal afspejle byen og historien her. Vi prøver ikke at tvinge en New Yorker stemning eller art deco indretning ned i halsen på folk, for det er vi ikke. Vi er os selv."

Metrokort over cocktails
Cocktailkortet, som er tegnet som et metrokort, har omkring 15 forskellige cocktails, og Geoffrey Canilaos har en forkærlighed for at fortolke amerikanske klassikere, men der  kommer også "...intellektuelle cocktails på kortet, hvis man kan sige det.

Fortolkninger der twister historien, for dem der kender den. F.eks. har vi en 'Sex på stranden' klar. Og en slush-ice maskine." Derudover har han opfundet en ny cocktail for hver af de metrostationer, der endnu ikke er åbnet.

Balderdash råder også over nabolokalerne og i den høje stue til venstre for baren åbner et galleri i samarbejde med Galleri 68, som kommer til at vise moderne kunst.

På førstesalen over baren ligger køkkenet og så er han ved at lave et spirituslaboratorium. Ligesom andre har haft stor succes med mad-laboratorier, vil Balderdash gerne skubbe til grænserne for, hvad en cocktail kan være eller smage af.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester