Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 19/03/15

Andy's Bar

  • Andy's Bar Foto: Torben ChristensenAndy's Bar Foto: Torben Christensen
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
At træde ind på Andy's bar er som at træde ind i et fortidigt univers. Den gamle værtshusstemning er velbevaret med interiør af ældre dato. Jukeboksens toner er velvalgte til at understøtte atmosfæren. Der er åbent frem til en fem-seks stykker, så her er der mulighed for at få en godnatbajer helt ud på de små timer.

At træde ind på Andy's bar er som at træde ind i et fortidigt univers.

Den gamle værtshusstemning er velbevaret med interiør af ældre dato og de snart noget slidte og falmede røde gardiner. Og jukeboksens toner er velvalgte til at understøtte atmosfæren. Det er en sikker natbastion, når indre bys hårde discorytmer bare er blevet for meget.

Åbningstiderne helt frem til kl. 06 har gjort Andy's til stedet, hvor de sidste øl skylles ned, inden solen står op over byens tage.

I de gode gamle dage var Andy's Bar en fin spiserestaurant, men efter Anden Verdenskrig blev stedet stamsted for amerikanske soldater på orlov fra Tyskland. Stedets daværende navn, Strøg Cafeen, var noget af en krølle på tungen for amerikanerne, og stedet blev omdøbt til Andy's. Og siden da blev køkkenets anretninger udskiftet med øl og spiritus, sådan som det stadig er den dag i dag.

Gasolin på Andy's
Det er i øvrigt på Andy's, at du kan se originalbilledet til coveret på Gasolins 3. album. Gasolin havde forelsket sig i vægmaleriet af pigen med de meget løse trusser, som den dag i dag pryder det bageste lokale i natværtshuset.

Ifølge Peder Bundgaards bog om Gasolin, "Masser af Succes", forsøgte pladeselskabet, CBS, først at overtale Gasolin til at få tegnet et andet cover, dernæst at finde frem til, hvem der havde malet den uheldige pige fra San Francisco. Da ingen af dele lod sig gøre, valgte man at få væggen affotograferet og håbe på det bedste.

Efter udgivelsen blev pladeselskabet kontaktet af kunstneren, angiveligt en Tage Hansen. Kravet om honorar var dog yderst til at overskue: To eksemplarer af det pågældende album, skriver Peder Bundgaard. Jeg skal sige dem, jeg har to døtre, som er Gasolin-fans, lød det beskedent fra Tage Hansen.

Læs også Else Bjørns klumme om en af de aftener, der endte på Andy's.

Brugeromtale
Oprettet af: Rasmus Rasmussen 30. jan 2014
Senest redigeret af Ticho Nielsen 17. apr 2015
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.