Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 10/01/13

Will Vinson/Lage Lund Quartet (US)

Tidspunkt

Fredag 26. apr. 2013, kl 21:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 10. jan 2013

Lyden af nutidig New York-jazz fra yngre fremragende altsaxofonist og guitarist med kurs mod jazzstjerne himlen.

Will Vinson (altsaxofon), Lage Lund (guitar), Orlando Lefleming (bas), Jochen Ruekert (trommer)

At selveste Joshua Redman har udtalt, at det første møde med engelskfødte Will Vinsons musik gjorde ham både ydmyg og dybt inspireret, siger en del om den unge altsaxofonist evner. Med en frisk og vital lyd, en imponerende teknik og en solid kendskab til jazzens historie har han også taget anmelderne med storm. Og det er ikke blot i jazzkredse, han fortsætter med at imponere. Han har også indspillet med og arrangeret for navne som Sufjan Stevens, Martha Wainwright og Sean Lennon, og han har turneret flittigt med Rufus Wainwright.

Medkapelmester Lage Lund er bestemt heller ikke sådan at kimse ad. Han kommer oprindeligt fra Norge, henrykker ligeledes anmelderkorpset og har et godt øje til jazztraditionen. Han er en guitarist med en smuk ren tone og et yderst velartikuleret vedkommende spil med megen personlighed. Lage Lund er ”all music and all soul” ifølge instrumentkollegaen Russel Malone, som i 2005 var med til at tildele Lund førsteprisen ved den prestigefyldte Thelonious Monk International Jazz Competition. Navnlig efter sejren har jazzverdenen fået øjnene og ørerne op for hans kvaliteter. Lage Lund er således ved siden af egne bands blevet en efterspurgt sideman hos f.eks. Mingus Big Band, Maria Schneiders Orchestra og i David Sanchez Quartet.

Samarbejdet mellem Will Vinson og Lage Lund har nogen år på bagen, og omfatter desuden indspilninger i Vinsons navn. De har gæstet Jazzhouse en del gange efterhånden, og har fået et ret så nært forhold til stedet. Ja, Vinson kalder ligefrem Jazzhouse for én af sine yndlingsklubber. Der er med andre ord lagt op til en varm og passioneret performance.

Kvartetten de gæster Jazzhouse med fuldendes af 2 andre i New York bosiddende rappe europæiske musikere fra deres egen generation: engelske Orlando Lefleming bas og tyske Jochen Rueckert trommer. Fire fornemme yngre musikere alle virtuose på deres instrument, og som indfanger lyden af nutidig fysisk jazz i New York anno 2013. De er frie til at udtrykke hvad de vil, men bruger dog ikke "freejazzen" som stilistisk afsæt, men snarere den mere fysisk swingende jazz fra postboppen.

LINE-UP
Will Vinson - altsaxofon
Lage Lund - guitar
Orlando Lefleming - bas
Jochen Reukert - trommer

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/28029/will-vinsonlage-lund-quartet-us/,

i døren eller i landets Fona-butikker.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register