Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 09/01/13

Vinterjazz: Roscoe Mitchell (US) + The Thing (SE/NO)

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 9. jan 2013
Senest redigeret af Jazzhouse 9. jan 2013

To koncerter på én aften under Vinterjazz 2013 med hhv. det amerikanske avantgarde-ikon Roscoe Mitchell (AACM) solo og den hårdtslående nordiske trio The Thing med Mats Gustafsson i spidsen.

Den hårdtslående trio The Thing har eksisteret siden 2000 og består af den svenske saxofonist og superimprovisator Mats Gustafsson samt to norske supermusikere: Bassisten Ingebrigt Håker Flaten og trommefænomenet Paal Nilssen-Love. I starten spillede de næsten udelukkende numre af Don Cherry (The Thing er også titlen på en Don Cherrykomposition), men med tiden har gruppen udvidet deres repertoire med alt fra freejazz-klassikere til numre af bl.a. PJ Harvey, White Stripes, Yeah Yeah Yeahs og Suicide. Under sommerens udgave af Copenhagen Jazz Festival væltede The Thing Jazzhouse (med god hjælp fra den svenske sangerinde Neneh Cherry) – denne gang deler de en aften med det amerikanske avantgarde-ikon Roscoe Mitchell.

Saxofonisten Roscoe Mitchell er en af grundlæggerne af 1960'ernes AACM-bevægelse i Chicago (Association for the Advancement of Creative Musicians), og i 1967 dannede han Roscoe Mitchell Art Ensemble – forløberen for Art Ensemble of Chicago. Sidstnævnte er blevet beskrevet som det mest betydningsfulde orkester i amerikansk jazz i 1970'erne og 1980'erne, og netop Roscoe Mitchell har haft en stor andel i dette.

I 1990'erne begyndte Mitchell at dyrke moderne, klassisk musik via komponister/musikere som Pauline Oliveros, Thomas Buckner og Borah Bergman, bl.a. i gruppen Trio Space. I 2012 blev Mitchell spurgt om at medvirke i festivalen “All Tomorrow's Parties” kurateret af Jeff Mangum fra bandet Neutral Milk Hotel, og han er i det hele taget stadig en musiker i fuldt vigør. På det seneste har solokoncerten været hans foretrukne format, og det er netop dette vi skal opleve
denne dobbelt-aften, hvor The Thing spiller til sidst.

OM VINTERJAZZ
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival med fokus på livejazz'en og dens mange tilholdssteder rundt omkring i landet. Et af festivalens formål er at sætte fokus på de mange dedikerede jazzklubber - og samtidig anspore livesteder og musikarrangører i det hele taget til at præsentere jazz og det der ligner i perioden.
Vinterjazz 2013 finder sted den 1.-17. februar i hele landet.

LINE-UP

ROSCOE MITCHELL
Roscoe Mitchell - saxofon

THE THING
Mats Gustafsson - saxofon
Ingebrigt Håker Flaten - bas
Paal Nilssen-Love - trommer

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27838/roscoe-mitchell-us-the-thing-nose/,

i døren eller i landets Fona-butikker.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register