Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 09/01/13

Vinterjazz: Peter Erskine & Aarhus Jazz Orchestra (US/DK)

Tidspunkt

Fredag 8. feb. 2013, kl 21:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 9. jan 2013

Weather Report & Steps Ahead Tribute feat. Peter Erskine & Aarhus Jazz Orchestra (US/DK)

Aarhus Jazz Orchestra dykker dybt ned i fusionmusikkens næringsrige muld med det tidligere Weather Report-medlem Peter Erskine bag trommerne. Efterfølgende byder Emil de Waal og Spejderrobot ind med Weather Report Remixed efterfest feat. medlemmer fra Aarhus Jazz Orchestra.
Peter Erskine regnes for en af de mest betydningsfulde trommeslagere i jazz-fusions genren og har spillet i to af de absolut mest populære og stilskabende orkestre i genren.

I 1978 blev han medlem af Weather Report, hvor han sammen med bassisten Jaco Pastorius skabte en legendarisk rytmesektion bag saxofonisten Wayne Shorter og tangenttroldmanden Joe Zawinul. Efter fire år og fem plader med Weather Report skiftede Peter Erskine til Steps Ahead med saxofonisten Michael Brecker i front, og netop disse to grupper står i dag som konger af fusionsgenren.

Peter Erskine har siden bl.a. spillet moderne bigband-funk i Bob Mintzers orkester og desuden været en flittigt benyttet session - og live musiker af store pop -og rocknavne som Kate Bush, Rickie Lee Jones og Steely Dan.

Repertoiret til koncerterne med Aarhus Jazz Orchestra og Peter Erskine bliver et genhør med cremen af de fantastiske kompositioner, Peter Erskine spillede med Weather Report og Steps Ahead i nye kreative arrangementer, der med udgangspunkt i bigbandets dynamiske og akustiske univers giver plads til bade elegance og power i mødet mellem Peter Erskine og Aarhus Jazz Orchestra.

Weather Report Remixed Afterparty

Efter koncerten er der 'Weather Report Remixed'-afterparty med Emil de Waal og Spejderrobot, som til lejligheden hooker up med Rasmus Bøgelund (trp) og Stefan Ringive (trb) fra Aarhus Jazz Orchestra.

Spejderrobot og Emil de Waal har længe leget med tanken om at tage Weather Reports fantastiske univers under behandling. I dette 'live remix-projekt' bliver der fabuleret elektronisk og akustisk over Weather Reports legendariske stemninger, melodier og grooves - forvent alt andet end album-nære fortolkninger.

Emil de Waal er trommeslager, komponist og kapelmester og har siden 2004 udgivet en række internationalt kritikerroste albums. Særligt to anmeldelser i britiske 'The Wire' har skudt turnévirksomhed for hans projekter igang i både Europa, Kina og USA. Her har han arbejdet sammen med internationalt respekterede og stærkt forskelligartede navne som Wayne Horvitz, Andy Green (Velvet Underground, John Cale), Kato Hideki og Hanggai. På dansk grund er han især kendt for samarbejder med bl.a. Randi Laubek, Gustaf Ljunggren og Søren Kjærgaard.

Spejderrobot (aka Michael Elkjær) er laptopmusiker og producer og har udgivet to roste soloalbums siden sin debut i 2008. Albummet 'Falder baglæns ind i igår' var på flere mediers liste over de fem bedste udgivelser i udgivelsesåret. Spejderrobot står desuden bag en lang række remixes - blandt andet for det amerikanske rockband Mercury Rev.

Lidt om Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band) regnes for et af Skandinaviens førende bigbands, og får som det eneste rytmiske ensemble støtte fra både Staten og Aarhus Kommune. Bandet har optråds med en række af verdens førende jazzsolister, og var bl.a. sidste år på en længere turné i USA med den amerikanske jazzsanger, Kurt Elling, som i 2010 modtog en Grammy Award for Best Jazz Vocal Album.

Aarhus Jazz Orchestra har også for nyligt spillet med guitar-ikonet John Scofield og hans faste trommeslager, Bill Stewart, og optrådt på SPOT-festival 2012, hvor publikum fik blæst håret godt tilbage i nakken, da orkestret fortolkede tung og massiv heavyrock i "Slayer Big Band Project".

Efter 34 år i spidsen for orkestret trak navnkundige Jens Klüver sig i 2012 tilbage og overlod den kunstneriske ledelse til den 45-årige internationalt anerkendte saxofonist, kompnist og orkesterleder, Lars Møller.

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27840/weather-report-steps-ahead-tribute...,

i døren eller i landets Fona-butikker.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register