Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/12/12

Vincentz, Hart & Brown (DK/US)

Tidspunkt

Lørdag 20. apr. 2013, kl 21:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 13. dec 2012
Senest redigeret af Jazzhouse 13. dec 2012

Saxofonist Niels Vincentz' spændende dansk-amerikansk trio gæster Jazzhouse med nyt album. Glæd dig til at opleve den 71-årige allestedsnærværende drummer extraordinare Billy Hart og Don Cherrys tidligere bassist Cameron Brown.

Niels Vincentz (saxofon) Cameron Brown (bas) Billy Hart (trommer)

Vincentz/Hart/Brown ledes af den danske saxofonist Niels Vincentz, og musikken læner sig op af traditionen, som man kender den fra jazzens pianoløse konstellationer. Med inspiration fra Sonny Rollins, Steve Lacy til lyden af Coltrane og tidlig freejazz søger denne trio sine egne veje i det åbne terræn.

Projektet er sat i værk ved et af skæbnens luner i sommeren 2011. Her spillede Niels Vincentz og Billy Hart et job sammen, som blev arrangeret to dage forinden ved usandsynligt mange af hinanden uafhængige sammentræf, der gjorde at Billy pludselig havde mulighed for at være stand-in for Nielsʼ sygdomsramte trommeslager, ved en lille udendørskoncert i Ebeltoft.

Billy Hart spurgte ved denne lejlighed, for at høre hvad der skete med en trioindspilning, som de tre i fællesskab havde indspillet år tilbage med bassisten Cameron Brown. Billy fortalte, at det var en plade han lyttede meget til. Og med sin resolutte energi formanede han: “You are such a great player. You have to be serious about what your doing. Get the record released, and set up a tour with the trio”. Det stod klart for Niels, at når en af jazzens ypperste trommeslagere nærmest opfordrede til dette, må man tage sådan en opfordring seriøst. Billy satte Niels i kontakt med det legendariske pladeselskab SteepleChase Records (Selskabet har udgivet de store amerikanske jazzmusikere: Stan Getz, Paul Bley, Dexter Gordon, Chet Baker, dog kun få danskere), hvor indehaveren Nils Winther med det samme så kvaliteterne i musikken og takkede ja.

Albummet fik titlen “Early Reflections” og fik fornemme ord med på vejen af Politiken i december 2012: "Saxofonisten Niels Vincentz kan med bassisten Cameron Brown og den fyrige trommeslager Billy Hart få hatten til at lette. Vincentz har igennem det seneste årti markeret sig stadig stærkere på den i forvejen trafikerede danske jazzscene. Med "Early Reflections" tager han teten i det for en saxofonist udfordrende format uden akkordinstrument. [...] Vincentz har et flow og kraft i spillet, som kun kommer af seriøs fordybelse. Hans tone og improvisationer må aftvinge respekt efter denne plade." (Anmeldelse, Christian Munch-Hansen).

Trioen har endvidere indspillet et nyt album, "Gravity”, der udkommer i begyndelsen af 2013.

OM MUSIKERNE
Billy Hart - en af de mest legendariske nulevende trommeslagere er i en alder af 71 år evigt on-the-road som trommeslager og underviser. Trommeslageren behøver næppe yderligere præsentation, efter han i fem årtier har været efterspurgt af jazzens adelsmænd fra Miles Davis til Herbie Hancock, Stan Getz, Wayne Shorter og Eddie Harris. Listen er meget lang. Han har i løbet af sin karriere ofte gæstet Danmark, og kendes her især fra samarbejdet med NHØP og Doug Raney.

Niels Vincentz - en jazznomade i den bedste forstand, der efter sin diplomuddannelse fra Rytmisk Konservatorium brugt en del tid i New York. Han er tidligere blevet kaldt “Det bedste der er sket i Dansk Jazz i mange år”. Niels har spillet med alt hvad der rør sig på den danske jazzscene fra Kresten Osgood, Hess Is More, Jakob Buchanan og Jakob Bro til Caroline Henderson og Hanne Boel. I dette band har han sat sig for at komponere med energien i fokus.

Cameron Brown - er endnu en veteran fra New Yorks progressive jazzjungle. Han er en af freejazzens helte med en særlig forbindelse til Skandinavien, hvor hans karriere blev skudt i gang. Han spillede blandt andet allerede som 19-årig med Don Cherrys gruppe på Montmartre i Store Regnegade. Et livslangt forhold til bassen og jazzmusikken har ført ham i selskab med bl.a. Art Blakey, Don Cherry, Dannie Richmond, Joe Lovano, George Adams/Don Pullen Quartet og ikke mindst Sheila Jordan.

LINE-UP
Niels Vincentz - saxofon
Billy Hart - trommer
Cameron Brown - bas

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27756/vincentz-hart-brown-dkus/

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register