Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 15/02/16

VEGA - Musikkens Hus

  • Foto: LISELOTTE SABROE Foto: LISELOTTE SABROE
Et musikhus fyldt med historie og fede koncerter.

I det tidligere Folkets Hus, som ligger på Enghavevej på Vesterbro, finder du i dag VEGA – Musikkens Hus.

Bygningen blev i begyndelsen af 1950’erne tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen og stod færdig som Arbejderbevægelsens hus i 1956. 50’er-stilen er gennemgående i bygningen, som indvendigt er beklædt med detaljerede træpaneler i kantede mønstre, mens facaden er udført i beton og glas.

Den oprindelige tanke var, at huset skulle have plads til alle, og derfor fik det navnet Folkets Hus og sloganet ”Et mødested for alle.” Her blev gennem en årrække afholdt møder, teaterforestillinger, kongresser, foredrag, koncerter, juletræfester og meget mere, men i takt med Arbejderbevægelsens nedtur ebbede de livlige stunder i Folkets Hus ud.

I 1994 måtte bygningen sælges på tvangsauktion og var tæt på at ende som Føtex-varehus. Kunstneren Bjørn Nørgaard og miljøminister Svend Auken kæmpede dog for at få Folkets Hus fredet, og efter en del strabadser lykkedes det i 1996.

I efteråret 1996 lejede fonden Vega sig ind i bygningen, og siden har københavnerne kunnet opleve massevis af rytmiske koncerter og festlige stunder på adressen Enghavevej 40.

Bygningen hedder nu VEGA – Musikkens Hus og rummer scenerne Store Vega, Lille Vega og Ideal Bar samt natklubben Vega Klub.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.