Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/11/12

UNDERSTRØM: Peter Bruun "Klokkespil"

Tidspunkt

Mandag 17. dec. 2012, kl 20:00

Jazzhouse

Niels Hemmingsens Gade 10
1153 København K

Åbningstider

Døre: 19.00
Koncertstart: 20.00

Natjazz - livemusik om natten
Fre-Lør: 23-02

Kontakt

33 15 47 00
 

Musikgenre

Jazz/Verdensmusik

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 12. nov 2012

Koncertforeningen Understrøm og Jazzhouse dykker i løbet af to aftener i december ned i eksperimenterende og improviserende jazz: Maria Faust Group og
Peter Bruun "Klokkespil" feat. Torben Snekkestad.

Det uafhængige, seriøse musikmagasin Seismograf fremhæver trommeslager Peter Bruuns (ILK) projekt i en anmeldelse fra årets Copenhagen Jazz Festival: "Trommeslageren Peter Bruuns ”Klokkespil” blev en af festivalens største oplevelser. Titlen stammer fra Bruuns æteriske trommespil og ikke mindst nogle medbragte klokker. Her var der altså ikke tale om klokkespil, som fra kirke- eller rådhustårne, men om sarte, små klokker. På alle fronter var der fremragende musikere, og alle respekterede både Bruuns skrøbelige komposition, teatrets akustisk og bevægede sig aldrig over mezzoforte [...] efterlod publikum i en anden verden."

"Utroligt langsomt og uden intentioner"

"Utroligt langsomt og uden intentioner" er arbejdstitlen for nye kompositioner af Peter Bruun. Koncerten tager udgangspunkt i grafiske, dynamiske og melodiske retningslinjer for improvisation og formskabelse.

"Utroligt langsomt": Igennem gentagelser og stilstand arbejder Klokkespil med at fordybe sig i instrumentet og de simple dynamske virkemidler. Derved bliver effekten af små dynamiske improvisationer pludseligt større. Lidt bliver til meget.

"Uden intentioner": Fratager komponisten den afgørende rolle med færdiggørelsen af musikken. Kompositionerne giver blot en ramme til musikken. I tid, motiv, ide, klang, tonerækker, rytmik og dynamisk fokus.

Klokkespil bevæger sig imellem et meget minimalistisk univers, hvor klangen, volumen, samspillet, karakteren af den enkelte tone er i fokus - til harmoniske, melodiske retninger, hvor den improviserende har har sidste ord i den melodiske struktur.

Klokke spil præsenterer et møde mellem den klassiske minimalisme og moderne improvisationsmusik.

Stykket varer ca. en time.

Om understrøm:

Understrøm er en koncertforening dedikeret til skabelsen af ny og grænsesøgende musik. Foreningens tager afsæt i det lokale Københavnske miljø for progressiv musik, som den manifesterer sig i både komposition og improvisation og lægger således afstand til genreskel. Igennem jævnlige koncerter ønsker foreningen at præsentere musik, der sætter det personlige udtryk på spidsen og vender bunden i vejret på traditioner.

Understrøms samarbejde med Jazzhouse understøtter både spillestedets og Understrøms ønske om at tænke begrebet jazz ind i et nutidigt perspektiv, hvor improvisation og eksperiment fremhæves som to faktorer, der medvirker til at holde stilarten evigt ung, her næsten 100 år efter at The Original Dixieland Jazz Band indspillede verdens første jazzplade.

LINE-UP:
Søren Kjærgaard - piano
Jonas Westergaard - bas
Torben Snekkestad - saxofon
Peter Bruun - trommer + komposition

Billetprisen er 80 dkk / 50 dkk for studerende med gyldigt studiekort (kun dørsalg).

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register