Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 12/11/12

UNDERSTRØM: Maria Faust Group

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 12. nov 2012

Koncertforeningen Understrøm og Jazzhouse dykker i løbet af to aftener i december ned i eksperimenterende og improviserende jazz: Maria Faust Group og Peter Bruun "Klokkespil" feat. Torben Snekkestad.

Maria Faust er en estisk saxofonist og komponist, bosiddende i København. Da hun flyttede til Danmark fra Estland, stoppede hun sine studier som klassisk dirigent, for istedet at studere jazz. Maria Faust group blev dannet i 2006 og fandt sit ståsted på den internationale jazzscene, igennem turneer i flere europæiske lande og festivaloptrædender i Danmark, Norge, Finland og Estland. Bandet har udgivet 2 plader, "Bitchslap Boogie" (2008) og "Warrior Horse" (2010). I tillæg til hendes arbejde som bandleder, er hun en af de grundlæggende medlemmer af kollektivet Barefoot Records.

Fausts musik bevæger sig mellem forskellige discipliner; klassisk musik og europæisk jazz og improvisationsmusik. Materialet kombinerer skarpt komponerede og arrangerede partier med åben improvisation, der skaber en multifacetteret og tryllebindene musik. Hver stemme er skrevet specifikt til de individuelle musikere og gør MFGs lyd umiddelbart genkendelig.

Maria Faust Group er en naturkraft, formet af mange koncerter over det meste af Europa. Orkestret besidder den sjældne kombination af stærk musikalsk disciplin og idiosynkratisk galskab der tillader det at spille simple og smukke melodier såvel som lige-på-og-hård sonisk massakre med samme fokus og musikalske integritet.

Om understrøm

Understrøm er en koncertforening dedikeret til skabelsen af ny og grænsesøgende musik. Foreningens tager afsæt i det lokale Københavnske miljø for progressiv musik, som den manifesterer sig i både komposition og improvisation og lægger således afstand til genreskel. Igennem jævnlige koncerter ønsker foreningen at præsentere musik, der sætter det personlige udtryk på spidsen og vender bunden i vejret på traditioner.

Understrøms samarbejde med Jazzhouse understøtter både spillestedets og Understrøms ønske om at tænke begrebet jazz ind i et nutidigt perspektiv, hvor improvisation og eksperiment fremhæves som to faktorer, der medvirker til at holde stilarten evigt ung, her næsten 100 år efter at The Original Dixieland Jazz Band indspillede verdens første jazzplade.

LINE-UP:
Maria Faust: altsaxofon
Sture Ericson: barytonsaxofon og klarinetter
Lars Greve: saxofoner og klarinetter
Tobias Wiklund: trompet
Morten Pedersen: klaver
Adam Pultz Melbye: kontrabas
Håkon Berre: trommer

Billetprisen er 80 dkk / 50 dkk for studerende med gyldigt studiekort (kun dørsalg).

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register