Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 14/02/18

Udgivelsesreception for Med egne ord

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Udgivelsesreception for Med egne ord

Brugeromtale
Oprettet af: Lene Henningsen 14. feb 2018

8. marts 2018 udgiver forlaget UDENFOR i samarbejde med POESIENS HUS antologien "MED EGNE ORD – 14 kvinders beretninger om seksuelle overgreb"

Udgivelsen fejres med reception på dagen i
Poesiens Hus, Oslo Plads 1, 2100 København Ø

kl. 17-19: Åbent for offentligheden, presse mv.
Mulighed for at købe antologien med first-mover-rabat

Kl. 19-?: Lukket arrangement for bidragydere med evt. ledsager(e)

VI GLÆDER OS! Hilsen fra tovholderne og Udenfor

*******
MERE OM BOGEN OG PROJEKTET

Denne antologi samler beretninger fra 14 danske kvinder – den yngste bidragyder er født i 1995, den ældste i 1951. Overgreb er altid dagsaktuelle, desværre.

Med egne ord er hverken en fagbog eller håndbog – der er ingen opskrift på, hvordan man overlever seksuelle overgreb i barndommen eller voldtægt. Med egne ord samler derimod personlige udtryk fra kvinder, der frit beretter om deres oplevelser – og de overlevelsesstrategier, der har været tilgængelige for dem.

Seksuelle overgreb i barndommen og voldtægt: Man kunne umiddelbart forledes til at synes, at det er to forskellige emner. Men uanset om den krænkede er barn eller voksen, foregår et tab af identitet og evne til at mærke sine naturlige grænser:
"VOLDTAG MIG BARE – JEG SLADRER IKKE, FOR JEG TROR, AT DET ER MIN EGEN SKYLD."
Og de psykiske overgreb og krænkelser – og sporene efter dem – er også en del beretningerne.

Med egne ord er blevet til på tre skriveforløb afholdt i vinteren 2017 i Poesiens Hus. Kvinderne valgte selv den form, der passede dem bedst – fortælling, novelle, digt eller brev. Bredden i form spejler indholdet – fra såkaldte ’gråzoner’ over daterape til incest. Tovholderne og redaktørerne bag projektet, forfatterne Iben Claces og Lene Henningsen, har ønsket at bidrage til en nuanceret debat om seksuelle overgreb og samtidigt give bidragyderne sprogets forløsende nøgle. Alt sammen med intentionen om at bryde tabuet. Eller tabuerne, for der er stadig adskellige.

Projektet er støttet økonomisk af Offerfonden.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort