Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 28/11/12

Toner for Tchicai

  • Jazzmusikeren John Tchicai i Montmartre. Foto: Jørgen BonfilsJazzmusikeren John Tchicai i Montmartre. Foto: Jørgen Bonfils
Der har næppe været nogen anden dansk musiker, der – som saxofonisten John Tchicai – kunne bevæge sig så vidt omkring i verden for alle steder at finde såvel fodfæste som åndsbeslægtede samarbejdspartnere.

...

Han indskrev sig i jazzhistorien, da han i New York i årene 1962-1966 placerede sig centralt i kredsen af unge og progressive jazzmusikere, og da han vendte tilbage til Danmark og i kraft af sit uortodokse musikalske og pædagogiske virke blev en slags faderskikkelse for yngre jazzmusikere.

Fra midten af 1970erne førte John Tchicai en slags nomadetilværelse ude i den store verden, men han var hyppigt hjemme for at indgå i alskens konstellationer, blandt andet en Jazz & Poetry gruppe med saxofonisterne Simon Spang-Hanssen og Bjørn Bech, trompetisten Martin Dam, pianisten Jan Kaspersen, bassisten Peter Danstrup og trommeslageren Ole Rømer.

Den 8. oktober i år forlod John Tchicai denne verden i en alder af 76 år, og den efterladte gruppe vil nu mindes mesteren med en række af hans kompositioner samt andre jazznumre, som han spillede og var inspireret af. Endvidere vil saxofonistens datter, Julie Tchicai, synge sange for sin far.

Hvad: »John Tchicai In Memory (1936- 2012)«. *
Hvor: LiteraturHaus, Møllegade 7, Kbh. N.
Hvornår: Tirs. 4. dec. kl. 20
Hvordan: Entré: 50 kr.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register