Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 06/12/12

Svensk skik hyldes i Tivoli

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Oplevelser 6. dec 2012
Senest redigeret af Oplevelser 6. dec 2012

Den 13. december hylder Tivoli den svenske skik som også er kendt som Luciadagen. Der er nok tale om en ældgammel svensk skik, hvor et fakkeloptog gik fra ødegård til ødegård med den flotteste pige forrest for at vække gårdens karle.

Danskerne har for længst taget traditionen til sig som deres egen og bruger anledningen til at tænde lys og håb i mørket. Torsdag den 13. december fra kl. 17.30 kan du opleve 100 piger iført hvide luciakjoler, mens de bl.a. synger ”Nu bæres lyset frem” i Tivoli.

Tivoli har til lejligheden samlet fem forskellige kor, der tilsammen tæller 100 unge til i et stort fælles kor.

Koret går fra H.C. Andersen Slottet forbi det nye nordiske område, forbi den russiske kirke samt gør stop ved Nimbs terrasse, når mørket har lagt sig over Haven, torsdag eftermiddag 13.december kl. 17.30.

Og alt det andet…
Den røde Julemand er igen i arbejdstøjet i forbindelse med Jul i Tivoli, hvor han er flyttet ind i Havens nye 1400 m2 store nordiske område. Sidste år lancerede Jul i Tivoli et nyt russisk tema med stor gæstesucces. I år satser Haven millioner på at give gæsterne nordiske oplevelser side om side med det russiske område, som bl.a. har fået en ny karrusel i russisk byggestil. Jul i Tivoli er åbent til og med 30. december med undtagelse af Juleaften og 1. juledag.

Mellem Jul og Nytår afholdes der Fyrværkerifestival, og for første gang i 13 år åbner en række restauranter i Tivoli Nytårsaften.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register