Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 30/09/10

Stengade

  • Foto: Jeppe Bøje Nielsen Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Spillestedet Stengade 30 genåbnede i september 2010 under navnet Stengade.
Da Stengade 30 sidste år måtte dreje nøglen om med alvorlige skrammer på både økonomi, ledelsesstruktur og fysiske rammer, mistede København sit eneste spillested, som var 100 procent dediceret til vækstlaget og den smalle, alternative og eksperimenterende musik.

I morgen genåbner stedet, efter en række frivillige ildsjæle med kærlighed til stedet har lagt både blod, sved og tårer i at få huset og spillestedet op at stå igen. Og netop de frivilliges energi og gåpåmod er den største forskel på det gamle og det nye Stengade.

Husets nye brigade af medarbejdere bliver spillestedets nye livsnerve, mener Stengades eneste lønnede medarbejder, venue manager Aslak Balle Hansen.

»Det er jo stadig det gamle hus, selv om vi fysisk har lavet en hel del ved stedet,« fortæller han.
»Men på en måde er vi startet helt forfra med alt, vi laver her. De fleste af de frivillige er nye mennesker med nye kræfter og en frisk energi og friske idéer til hvordan stedet skal køres.

Det, at vi baserer stedet på frivillig, ulønnet arbejdskraft gør, at alle der er her, har hjertet med i det, de laver. Man vil mærke en fornyet lyst og energi fra alle dem, der serverer stedet til publikum og jeg tror, den energi vil smitte af på både musikere og publikum.«

Fysisk har stedet fået en tiltrængt renovering. Toiletterne i kælderen er flottere og renere end de har været i 15 år, som Aslak Balle Hansen udtrykker det. Desuden er der lavet nyt ventilationssystem, lagt nye gulve og alle de skavanker, som stedet har lidt under, er nu endelig blevet behandlet.

Væggen ud mod baggården mindede mest af alt om papmaché, der var hul i gulvet fra baren på førstesalen ned til scenen og den gamle branddør, som efter opsætningen fik skåret et hul, så man kunne føre en ledning fra scenen til baglokalet, er også blot en af mange historier, der vidner om en kaotisk og uprofessionel ledelse på det gamle spillested.

Aslak Balle Hansen vil nødig kommentere den gamle ledelse, men er ekstremt opmærksom på, at det nye sted skal have rene linjer hele vejen igennem, hvis de skal undgå at falde i de samme faldgruber som stedets tidligere beboere.

»Jeg kender ikke de folk, der styrede stedet tidligere, men man kan sige helt generelt, at man jo ikke går konkurs, hvis man har styr på sin økonomi. Netop med det i tankerne, har vi rigtig meget fokus på, at vi skal have styr på økonomien.

Vi har en ny, professionel bestyrelse, som kan sikre at vi er økonomisk stabile, at vi betaler vores regninger til tiden og at vi behandler vores musikere ordentligt, blandt andet ved at lave ordentlige kontrakter. Vi har desuden lavet et meget konservativt budget, som er med til at sikre at vi har plus på kontoen, så vi kan blive ved med at være her. Indtil videre har vi bevilling frem til udgangen af 2012, men det skulle gerne gå så godt, at vi får det samme beløb, eller måske mere i bevilling i næste periode.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.