Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/12/12

Stefan Pasborg & Carsten Dahl

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Jazzhouse 13. dec 2012
Senest redigeret af Jazzhouse 13. dec 2012

Oplev to stærke personligheder på den danske og den europæiske jazzscene. Sammen løfter de musikken let og flydende i jazzens åbne rum og inkorporerer swing, bebop, cool og frie improvisationer.

Stefan Pasborg (trommer) Carsten Dahl (piano)

Stefan Pasborg og Carsten Dahl har spillet sammen i flere og større konstellationer de sidste fem år - blandt andet i Carsten Dahl Experience. Denne aften i Jazzhouse udvider de deres møde i studiet til en intens koncert. De har begge manifesteret sig som stærke personligheder i musikken, i Danmark såvel som i udlandet. Med en rig appetit på at udforske bringer Pasborg sit potente, og på samme tid følsomme, trommespil, mens Dahl leverer frit fra sin overlegne teknik og musikalitet. Sammen løfter de musikken let og flydende i jazzens åbne rum og inkorporerer swing, bebop, cool og frie improvisationer.

I foråret 2012 drog de to musikere til det kendte Rainbow Studio i Oslo for at indspille i denne duo-konstellation. En udgivelse der også vil rumme indspilninger fra deres koncert på Statens Museum for Kunst under Copenhagen Jazz Festival 2012 og forventes at udkomme i 2013. Derudover spillede Stefan Pasborg/Carsten Dahl til genåbningen af den nyrenoverede koncertsal i Jazzhouse den 1. juni. En bid af denne koncert kunne i øvrigt ses for nylig i DR K's portrætserie om Stefan Pasborg. En udsendelse, som også kan streames her.

Pasborg er kendt som en meget personlig og virtuos trommeslager. Han har bl.a. markeret sig med sine særdeles succesfulde orkestre Ibrahim Electric og Odessa 5, og denne koncert viser endnu en spændende facet af Pasborgs imponerende kunstneriske palet. Carsten Dahl er en af de mest markante nulevende danske jazzpianister med en overlegen teknik og en musikalitet, som gør ham i stand til at udtrykke sig problemløst inden for et stort spektre af jazzmusikkens subgenrer, fra swing- og bebop-traditionenerne til helt fri improvisation.

En unik chance for at høre to af Europas 'soundbreaking' musikere i det krævende duo-format, hvor der vil blive trukket på alle kendte (og ukendte) facetter indenfor rytmisk improviseret musik.

LINE-UP
Stefan Pasborg - trommer
Carsten Dahl - piano

Billet kan erhverves via:
http://www.billetlugen.dk/musik/27361/stefan-pasborg-carsten-dahl/

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register